ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2019

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς – Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς

pras
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2019

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. υλοποιεί και φέτος τη δράση «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συμμετέχει στην εν λόγω εκστρατεία και προσκαλεί:

Στην βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς: ανακαλύπτω τη βιοποικιλότητα στις φορητές εικόνες», που  απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

Στόχοι της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, η γνωριμία με  την έννοια της βιοποικιλότητας, καθώς και η διασύνδεση της φύσης και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την ζωγραφική των εικόνων. Η δράση θα ξεκινήσει στο δασάκι γύρω από το μουσείο, όπου οι μαθητές θα παρατηρήσουν και θα καταγράψουν φυτά και ζώα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στην έκθεση του μουσείου που θα περιλαμβάνει παρατήρηση και συζήτηση σχετικά με τα υλικά κατασκευής των εικόνων. Τέλος, η δράση ολοκληρώνεται με μία δημιουργική δραστηριότητα που οδηγεί στην απόκτηση της εμπειρίας μιας ευχάριστης και εποικοδομητικής  περιήγησης.

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση: 24670 88 200

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη  9 και Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ώρα εκδήλωσης: 9.00- 13.30

Υπεύθυνοι δράσης: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς – Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

prasines-d

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια