Έκθεση γούνας στο Σικάγο – Οι Αμερικάνοι δίνουν λεφτά για marketing και όχι σε ντουβάρια

ILOE 2019

Ξέρουμε ότι για τους Έλληνες εκθέτες, οι εικόνες που ακολουθούν είναι σοκαριστικές. Εικόνες που το πιθανότερο είναι να οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση τις σκέψεις τους δικούς μας επιχειρηματίες. Μπορεί κάποιοι π.χ. να θεωρήσουν ότι οι Αμερικάνοι είναι «πίσω» και φτηνιάρηδες.

Είναι έτσι όμως; Έχουμε γράψει πάμπολλες φορές ότι οι εκθέσεις για τους Έλληνες γουνοποιούς αποτελούν, ιερό δισκοπότηρο, πανάκεια και μοναδικό αντικείμενο προβολής της γούνας.

Αν συμμετέχεις σε έκθεση δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο. Στην Ελλάδα της γούνας, η έκθεση είναι Θεός, αυτοσκοπός και ταυτόχρονα στάχτη στα μάτια. Με μια μικρή έρευνα, οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει ακόμη και αν δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά, ότι το marketing ξεκινά με έρευνα. Τα αποτελέσματα αυτής, αξιοποιούνται στην συνέχεια για όλα τα χαρακτηριστικά παραγωγής του προϊόντος. (πως το θέλει θέλει ο πελάτης). Αφού παραχθεί λοιπόν σύμφωνα με τις «οδηγίες» που έδωσαν οι ερωτώμενοι, έρχεται η ώρα της εύρεσης των περίφημων καναλιών διανομής που δεν είναι τίποτα άλλο από τα σημεία πώλησης. Αφού το λύσουμε και αυτό, έρχεται η διαδικασία της προβολής, της διαφήμισης. Αυτό το κομμάτι αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από έναν χρυσό κανόνα, εκείνον του 50 – 50. Το μισό της επιτυχίας είναι το τι και πως (δημιουργικό-φωτογράφιση, video κλπ) και το άλλο μισό είναι το που (ΜΜΕ- internet, τύπος, outdoor εκδηλώσεις, εκθέσεις κλπ) ΕΔΩ λοιπόν εντοπίζουμε το point ύπαρξης της έκθεσης. Ναι, καλά καταλάβατε, η έκθεση είναι ένα πολύ μικρό κρικάκι στην αλυσίδα του marketing.

Εμείς όμως, είμαστε «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι»! Αφιερώνουμε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και τα περισσότερα χρηματικά κονδύλια στις εκθέσεις (τούβλα, σίδερα, ξύλα, πλαστικά και όλα τα άλλα δομικά στοιχεία που κάνουν τους κατασκευαστές να τρίβουν τα χέρια τους λίγο πριν από κάθε εκθεσιακό event) μένοντας ταπί και ψύχραιμοι για το ουσιαστικότερο μέρος των δραστηριοτήτων της αλυσίδας που λέγεται marketing.

Θα πει κανείς ότι δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων όλα τα παραπάνω αφού και οι Ιταλοί κάνουν τα ίδια με πανάκριβα και επιβλητικά περίπτερα στη MIFUR.

Θα συμφωνήσουμε. Με μία διευκρίνηση που κάνει τη διαφορά. Μπορεί να επενδύουν στην έκθεση (τουλάχιστον τα σοβαρά ονόματα) αλλά τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε συλλογικό, τα budget είναι σοβαρότατα όταν πρόκειται για τους υπόλοιπους σοβαρούς τομείς που αποτελούν τον κόσμο του marketing συνολικά.

Δείτε τους χώρους της αμερικανικής έκθεσης ILOE λίγο πριν το άνοιγμα των θυρών στην οποία συμμετέχουν και αρκετές Ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις.

Είναι φανερό ότι οι Αμερικανοί δεν επενδύουν σε ντουβάρια…

1

2

3

4

5

 

iloe

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria