Παναγιώτης Κώττας: «Ο Κασαπίδης κρύφτηκε» - OlaDeka

Παναγιώτης Κώττας: «Ο Κασαπίδης κρύφτηκε»

«Μετά την οδυνηρή εμπειρία της απώλειας της Αρχιτεκτονικής Σχολής από την Καστοριά, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Κάποιοι από τους υπαίτιους είναι και πάλι πρωταγωνιστές.
Στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη συνένωση ΤΕΙ και Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και τη δημιουργία πέντε Πανεπιστημιακών Σχολών στην Καστοριά, για μια ακόμη φορά τοπικοί πολιτικοι παράγοντες, αλλά και κόμματα, απέδειξαν πως δεν μπορούν να βάλουν το κοινό συμφέρον πάνω από τη δική τους φιλοδοξία και τον εγωισμό.
Οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταψήφισαν το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο δημιουργεί έντεκα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα σε επίπεδο Περιφέρειας, τα δύο εξ αυτών στην Καστοριά, σε σύνολο 28 τμημάτων από τα 17 που είχαμε αθροιστικά απο τα 2 Ιδρύματα στη Δυτική Μακεδονία.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και εν ενεργεία Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Γιώργος Κασαπίδης, προτίμησε να παραμείνει κρυμμένος αποφεύγοντας να συμμετάσχει στην ψηφοφορία έτσι ώστε να εκφράσει με τη θετική του ψήφο τη γενική απαίτηση των Δυτικομακεδόνων και πολύ περισσότερο των πολιτών της Καστοριάς, για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.
Σε αυτή τη διαδικασία βέβαια, δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες του ΚΙΝΑΛ, καθώς και η εκλεκτή τους υποψήφια Περιφερειάρχης κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου. Γνωρίζοντας την γενική επιθυμία των πολιτών της Περιφέρειας να προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο, αντί να αντιδράσει έντονα στην προδιαγεγραμμένη πρόθεση του κόμματος της να το καταψηφίσει, αρκέστηκε σε τυπικά ευχολόγια και γενικόλογες παρατηρήσεις, “κάνοντας τους Κινέζους”.
Η Περιφερειακή Αρχή ήταν με πράξεις, είναι και θα είναι συνοδοιπόρος στην στήριξη για τη δημιουργία ενός δυνατού, ανταγωνιστικού και σπουδαίου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria