Νέες προκλήσεις από Ακάρ: Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο

Αρχική » Ελλάδα » Νέες προκλήσεις από Ακάρ: Αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο

Την τακτική των συνεχών προκλήσεων συνεχίζει ο υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο πρώην στρατιωτικός δήλωσε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο και διεθνείς συμβάσεις. Παράλληλα, ζήτησε ανοικτά από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, να βρει τρόπο ώστε να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Η στρατικοποίηση των νησιών που θα πρέπει να παραμείνουν μη στρατικοποιημένα είναι ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων. Δεν συνάδει με τις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και πρέπει να σταματήσει. Περιμένω να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ και υποστήριξε πως η Τουρκία σέβεται πάντα της διεθνείς συνθήκες.

Μάλιστα ξεκαθάρισε οτι «είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Περιμένουμε ανάλογη συμπεριφορά και από όλους τους γείτονές μας», διεμήνυσε. Ακόμη ισχυρίστηκε πως η Τουρκίαπροσπαθεί να λύσει με διάλογο και ειρηνικό τρόπο τα προβλήματα τόσο στην Κύπρο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια