Καστοριά: Το σεμινάριο για τις τελευταίες αλλαγές στα εργασιακά – μισθοδοτικά θέματα - OlaDeka

Καστοριά: Το σεμινάριο για τις τελευταίες αλλαγές στα εργασιακά – μισθοδοτικά θέματα

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο με θέμα «Οι τελευταίες αλλαγές στα εργασιακά – μισθοδοτικά θέματα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στην Καστοριά στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την Κυριακή 7 Απριλίου στη Φλώρινα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με εισηγητή τον κ. Ραπανάκη Πέτρο, οικονομολόγο, σύμβουλο επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού, συγγραφέα.

Τον εισηγητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία του επίκαιρου σεμιναρίου και στην εξειδίκευση που πρέπει πλέον να υπάρχει σε επιμέρους θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος όπως το συγκεκριμένο, καθώς και στις προσπάθειες του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τους συλλόγους λογιστών για την επίλυση των προβλημάτων του λογιστικού φοροτεχνικού επαγγέλματος.

Χαιρετισμό απηυθύναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς κα. Παπακωνσταντίνου Βασιλική και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Φλώρινας κ. Λιθοξοϊδης Κωνσταντίνος. Στη Φλώρινα παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Σερίδης Πέτρος οικονομολόγος λογιστής.Ο κ. Ραπανάκης Πέτρος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα

– Ο νέος κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο του άρθρου 103, Ν.4172/2013
– Τι ισχύει με τα επιδόματα τριετιών και το επίδομα γάμου
– Τι ισχύει με τους μισθολογικούς καθώς και τους μη μισθολογικούς όρους ΣΣΕ που έχει κηρυχθεί υποχρεωτική
– Σε ποιες περιπτώσεις δεν δεσμεύεται ο εργοδότης να εφαρμόσει τους όρους μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας που είναι σε ισχύ.
– Ποιους όρους πρέπει να περιλαμβάνει η ατομική σύμβαση εργασίας
– Ποια η διαφορά μεταξύ της ατομικής σύμβασης εργασίας και του εντύπου Γνωστοποίησης των όρων της σχέσης εργασίας σύμφωνα με το Π.Δ. 156/1994
– Ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου
– Οι οικειοθελείς παροχές και η αποτύπωση τους στα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας
– Συμψηφισμός στον υπέρτερο του νομίμου μισθό των οφειλομένων προσαυξήσεων
– Ηλεκτρονική υποβολή υπερεργασίας και υπερωρίας
– Ηλεκτρονική αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού
– Απασχόληση μισθωτών κατά τις Κυριακές & αργίες
– Κυρώσεις – πρόστιμα επί παραβάσεων

Σε κάθε ενότητα οι παρευρισκόμενοι έθεταν ερωτήματα και δινόταν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Για το Π.Τ.
Ο Πρόεδρος
Καρακάσης Εμμανουήλ

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria