ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΗ – Ο τόπος στην νέα εποχή χρειάζεται ενότητα και όχι διχαστικό λόγο – Καλώ την Εκκλησία να συμβάλλει σε αυτή την ενότητα

Ολόκληρη η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του Θόδωρου Καρυπίδη όπως τη μετέδωσε live το oladeka.com

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΗ – Ο τόπος στην νέα εποχή χρειάζεται ενότητα και όχι διχαστικό λόγο – Καλώ την Εκκλησία να συμβάλλει σε αυτή την ενότητα

Tους 11 υποψηφίους του για την Καστοριά παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς ο νυν και υποψήφιος εκ νέου περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

Η αίθουσα γέμισε από κόσμο ενώ τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή ο οποίος μετά τη δήλωση του για ολοκλήρωση της πολιτικής του καριέρας, φάνηκε ότι αισθάνεται πλέον αδέσμευτος από κομματικά βαρίδια-εξαρτήσεις και δηλώνει παρών δίδοντας ειδικό βάρος στο γίγνεσθαι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία εδώ από το oladeka.com έχουμε δηλώσει κατ επανάληψη ότι η ανάμιξη των κομμάτων μόνο κακό προκάλεσε και θα συνεχίσει να προκαλεί όσο υφίσταται. Στον κ Αγγελή κατά τη διάρκεια του λόγου του αναφέρθηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Πως ξεκίνησε την ομιλία του:

“Τα δείγματα γραφής τα δώσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου η κάθε άποψη ήταν σεβαστή, είτε της συμπολίτευσης, είτε της αντιπολίτευσης. Ο κάθε περιφερειακός σύμβουλος πρέπει να καταθέτει την ψυχή του. Σε όλα τα ζητήματα. Αυτό το υπερασπίστηκα και το υπερασπίζομαι μέχρι και σήμερα. Πάντα ήταν ρητή η εντολή μου: Τοποθετηθείτε με την ψυχή σας, εκπροσωπείτε πολίτες και την άποψη τους πρέπει να τη μεταφέρετε στον κορυφαίο δημοκρατικό προγραμματισμό. Αλλά οι δημοκρατίες λειτουργούν όμως με τις πλειοψηφίες. Και όταν υπάρχουν πλειοψηφίες και αποφάσεις όλοι είμαστε σε μία εντολή να τις εκτελούμε. Το κορυφαίο ζήτημα σε αυτές τις εκλογές είναι η ίδια η δημοκρατία, είναι το πως θέλουμε την περιφέρεια μας στη νέα εποχή.Τώρα που η χώρα βγαίνει στο ξέφωτο,  τώρα που η χώρα προσπαθεί να βρει έναν άλλον βηματισμό μέσα σε μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση.

Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

Τι χρειάζεται αυτή η χώρα λοιπόν; Χρειάζεται ενότητα. Χρειάζεται σύνθεση απόψεων. Δεν χρειάζεται διχαστικό λόγο, δεν χρειάζεται να κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Και για να μην επαναληφθούν λοιπόν αυτά τα λάθη, θα πρέπει να χουμε ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις. Και ξεκινάω με αυτό που έχει απασχολήσει και έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ τη Βόρεια Ελλάδα. Την Μακεδονία μας, τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχουμε μία συμφωνία όπου ο καθένας από μας, συναισθηματικά προσεγγίζοντας αυτή την συμφωνία, μπορεί να έχει τα ερωτηματικά του. Μπορεί να χει τις αμφιβολίες του, μπορεί να χει τις διαφωνίες του.

ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΕΙ – ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Αλλά αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να αποτελέσει τραύμα στη δημοκρατία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας διχάσει. Και εδώ πρέπει να εργαστούμε όλοι. Η αυτοδιοίκηση, η κεντρική πολιτική σκηνή, όλοι οι φορείς, όλοι οι επιστήμονες, η ίδια η Εκκλησία. Είναι ανεπίτρεπτο σε μια χώρα της δημοκρατίας να ακούγονται ακραίες απόψεις. Ξέρετε η δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί για τους αδύνατους. Και οι γειτονες μας είναι αδύναμοι.Είναι οι λίγοι, εμείς είμαστε οι πολλοί και απλώνουν χέρι φιλίας σε εμάς για μια ενταξιακή πορεία στην ΕΕ. Αλλά και για μια ειρήνη στα Βαλκάνια. τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται λοιπόν ούτε με εθνικιστικές κορώνες και από τις δυο πλευρές, ούτε και με διχαστικές τάσεις. Και αυτό πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα εμείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Γιατί ο ρόλος μας είναι να συμβάλουμε στην ενότητα των πολιτών. Εάν διχαστούμε σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή που ζούμε αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα και ζητήματα, ούτε και να υπερασπιστούμε την ίδια την πατρίδα.

ΟΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΧΑΣΤΗΚΕ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ – ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Όποτε ο ελληνικός λαός διχάστηκε, θρηνήσαμε απώλειες. Καλώ όλους μας, ιδιαίτερα την Εκκλησία μας που είναι το καταφύγιο όλων μας στην πνευματική μας αναζήτηση γιατί αυτό είναι ο ρόλος της Εκκλησίας, το πνεύμα, να συμβάλει σε αυτή την ενότητα.”

Δείτε ολόκληρη την ομιλία σε video:

Οι 11 υποψήφιοι:

1. Πασχάλης Βάσσος (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Εμπορίου)
1. Πασχάλης Βάσσος (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Εμπορίου)
2. Καλλιρόη Δόϊκου (Γλωσσολόγος)
2. Καλλιρόη Δόϊκου (Γλωσσολόγος)
3. Βαγγέλης Ζέρβας (Επιχειρηματίας)
3. Βαγγέλης Ζέρβας (Επιχειρηματίας)
4. Αμαλία Κούσκουρα (Πολιτικός Επιστήμονας)
4. Αμαλία Κούσκουρα (Πολιτικός Επιστήμονας)
5. Παναγιώτης Κώττας (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής)
5. Παναγιώτης Κώττας (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής)
6. Ναούμ Μαρκόπουλος (ΕΠιχειρηματίας)
6. Ναούμ Μαρκόπουλος (ΕΠιχειρηματίας)
7. Ελένη Μάρκου (Υπάλληλος Δήμου Καστοριάς)
7. Ελένη Μάρκου (Υπάλληλος Δήμου Καστοριάς)
8. Πλάτων Μορφίδης (Αγρότης)
8. Πλάτων Μορφίδης (Αγρότης)
9. Διονύσης Μωϋσίδης (Γουνοποιός)
9. Διονύσης Μωϋσίδης (Γουνοποιός)
10. Αθανάσιος Τσώλος (Συνταξιούχος – Υπάλληλος ΙΚΑ)
10. Αθανάσιος Τσώλος (Συνταξιούχος – Υπάλληλος ΙΚΑ)
11. Πασχάλης Χαρούμενος (Αγροκτηνοτρόφος)
11. Πασχάλης Χαρούμενος (Αγροκτηνοτρόφος)

8Y1B9673

8Y1B9675

8Y1B9678

8Y1B9680

8Y1B9690

8Y1B9693

8Y1B9694

8Y1B9699

8Y1B9706

8Y1B9726

8Y1B9728

8Y1B9731

8Y1B9733

8Y1B9734

8Y1B9736

8Y1B9745

8Y1B9750

8Y1B9752

8Y1B9754

8Y1B9755

8Y1B9757

8Y1B9669

 

Φωτογραφίες Μιχάλης Kαλαφατίδης – mpetskas.com

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια