10ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών – Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης

Αρχική » Ελλάδα » 10ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών – Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου. Η αρχική καθοδήγηση για το κουπόνι του τίτλου ανέρχεται στο 4,125%, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα συγκεντρώσει 2-2,5 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να συγκρατηθεί η απόδοση κάτω από το 4% και να προσελκύσει ο δεύτερος μεταμνημονιακός κρατικός τίτλος κυρίως μακροπρόθεσμους επενδυτές, όπως συνέβη και με το 5ετές ομόλογο στα τέλη Ιανουαρίου.

Έξι επενδυτικές τράπεζες – ανάδοχοι του εγχειρήματος

Η αυλαία για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου άνοιξε επισήμως χθες με την ανακοίνωση των έξι επενδυτικών τραπεζών-αναδόχων του εγχειρήματος. Πρόκειται για τις: Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse, BNP Paribas, HSBC. Οι τρεις εξ αυτών (Goldman Sachs, JP Morgan και HSBC) ήταν ανάδοχοι και στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου.

Χάρη στην πολύ προσεκτική προετοιμασία που έχει κάνει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), έχει ήδη φανεί η «δίψα» των επενδυτών για το νέο ομόλογο. Στις τελευταίες επικοινωνίες μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και των τραπεζών-αναδόχων διαπιστώθηκε πίεση των αγορών για άμεση έκδοση «και εχθές ακόμη», όπως έλεγαν πηγές με γνώση των επαφών αυτών. Έτσι, η έκδοση αναμένεται να επιτύχει σημαντική υπερκάλυψη. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι προσφορές μπορεί να φθάσουν τα 10 δισ. ευρώ.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια