Tableau vivant (πληθυντικός: tableaux vivants) σημαίνει «ζωντανή εικόνα» και περιγράφει μια ομάδα από ηθοποιούς ή μοντέλα του καλλιτέχνη με κατάλληλα κοστούμια, που στέκονται προσεκτικά και με θεατρικότητα. Η προσέγγιση παντρεύει τις μορφές τέχνης της σκηνής, με εκείνες της ζωγραφικής, φωτογραφίας, και ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον για τους σύγχρονους φωτογράφους. Το πιο πρόσφατο αποκορύφωμα tableau vivant ήταν το 19ο αιώνα, με σχεδόν γυμνά tableaux vivants ή πλαστικές πόζες παρέχοντας έτσι μια μορφή ερωτικής διασκέδασης. Επίσης, τα tableaux vivants ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των εορτασμών στους βασιλικούς γάμους, τις ενθρονίσεις και τη βασιλική είσοδο σε πόλεις. Συχνά οι ηθοποιοί μιμούνταν αγάλματα, με τον τρόπο των σύγχρονων διασκεδαστών δρόμου, αλλά σε μεγαλύτερες ομάδες, και τοποθετημένοι σε περίτεχνες προσωρινές κερκίδες κατά μήκος της διαδρομής της κύριας πομπής.
Πάνω σε αυτή την τεχνική έστησε ο συνεργάτης του ΣΕΓ και καθηγητής του Royal College of Art-London, δημιουργός – σχεδιαστής, κ. Βασίλης Καρδάσης το φετινό ιδιαίτερο concept της πασαρέλας της FEA 2019 .
Κατά τα άλλα το ενδιαφέρον είναι στραμένο στην 2η και τελευταία μέρα της διοργάνωσης όπου αναμένονται οι τελικές πράξεις ανάμεσα σε εμπόρους και εκθέτες οι οποίοι κατά την πρώτη μέρα έγραψαν αρκετές παραγγελίες (που μένει να επιβεβαιωθούν) αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό δούλεψαν με λιανικές πωλήσεις.