Όσα πρέπει να ξέρετε για μία ιδανική τουαλέτα γάτας

Αρχική » Ελλάδα » Όσα πρέπει να ξέρετε για μία ιδανική τουαλέτα γάτας

Το κουτί ή δοχείο με άμμο για τα απορρίμματα της γάτας είναι από τα πιο βασικά, αν όχι το πιο βασικό, αντικείμενα που οφείλετε να διαθέτετε. Για τις γάτες παίζει σημαντικό ρόλο ο κατάλληλος χώρος για τις φυσικές τους λειτουργίες, όπως επίσης και το να παραμένει καθαρός και μοσχομυρωδάτος.

Σε περίπτωση που η γάτα αποφεύγει πεισματικά να πλησιάσει την άμμο δεν ευθύνεται κάποιο σωματικό της πρόβλημα για αυτό, αλλά ότι την θεωρεί βρώμικη, ακόμα κι αν εσάς σας φαίνεται καθαρή. Σύντομα θα ψάξει για κάποιο υποκατάστατο ακόμα κι αν αυτό είναι το χαλί, το καλάθι απλύτων ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος που νιώθει άνετα. Απ’ ότι φαίνεται είναι λιγάκι υποχόνδριεςκαι σχολαστικές οι γλυκούλες!

Σε εξειδικευμένα καταστήματα petshopPetvet24 θα βρείτε τεράστια ποικιλία από λεκάνες άμμου τόσο σε εμφάνιση καιμέγεθος όσο και σε τιμές. Τρία, όμως, είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχετε κατά νου:

1. Στη κάθε γάτα αντιστοιχεί ένα κουτί άμμου συν ένα δεύτερο εφεδρικό για ώρα ανάγκης. Σε καμία περίπτωση μην παραχωρείτε την ίδιο τουαλέτα για περισσότερες από μία.
2. Αν έχετε περισσότερες γάτες και δεν ξέρετε πού να τοποθετήσετε την κάθε αμμοδόχο δοκιμάστε να βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο και να δημιουργήσετε μια ειδική γωνιά για τα απορρίμματα τους. Έτσι θα διευκολύνεστε κάθε φορά στο άδειασμα και στον καθαρισμό τους.
3. Αν η γάτα σας έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις για το σχήμα της λεκάνης της θα φροντίσει να το καταλάβετε, ώστε να κάνετε τη σωστή αγορά και να μην έχει πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να προτιμήσετε κάτι ευρύχωρο,επιμελημένο και καλής ποιότητας.

Βρείτε την κατάλληλη λεκάνη – τουαλέτα για την γάτα σας με ένα μόνο κλικ!

 

Τί καθιστά,όμως, μία λεκάνη ιδανικό περιβάλλον για γάτες;

I. Η σωστή τοποθέτηση.

Αν ο νιαούρης σας είναι λιγάκι ενοχλητικός με άλλες γάτες ή ντρέπεται τα ‘’ενοχλητικά βλέμματα’’ τοποθετείστε το κουτί τουξεχωριστά σε κρυφό σημείο μέσα στο σπίτι με σημείο διαφυγής, για να μην δυσκολεύεται να βγει. Αν πάλι δεν έχετε μεγάλο σπίτι και δεν ξέρετε πού να το βάλετε δημιουργήστε μια γωνία με ένα παραβάν ή με ειδικά καλύμματα επίπλων που θα σας βολέψουν πολύ.

II. Το συνοδευτικό κάλυμμα.

Εκτός από το γνωστό σε όλους κουτί απορριμμάτων με άμμο υπάρχει στο εμπόριο μία ειδική σακούλα με δίχτυ που τοποθετείται εντός της λεκάνης κάτω από την άμμο και κρατάει όλα τα απορρίμματα της γατούλας, χωρίς να της προκαλεί καμία ενόχληση. Αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι ή δεν έχετε τη δυνατότητα να αλλάζετε πολύ συχνά την άμμο αυτή τη σακούλα θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη, καθώς με μία κίνηση αδειάζετε τις ακαθαρσίες στο λεπτό!

III. Η ιδανική ποσότητα άμμου.

Συνήθως στο κουτί ακαθαρσιών τοποθετείται γύρω στα 5-7 εκατοστά άμμου ανάλογα με τις ανάγκες κάθε γάτας. Ίσως χρειαστεί να γεμίσετε 7-8 εκατοστά άμμου αν στη γατούλα σας αρέσει να σκάβει πολύ. Όπως και να’ χει η τετράποδη φίλη σας θα βρει τρόπο να σας ενημερώσει για τη ποσότητα που χρειάζεται.

IIII. Το άδειασμα.

Για εύκολο και γρήγορο άδειασμα καλό είναι να προτιμάτε ειδικήσυγκολλητική άμμο για γατες στην οποία συσσωρεύονται οι ακαθαρσίες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές μάζες και με ένα φτυαράκι με μεγάλες σχισμές τις απομακρύνετε, ενώ συγχρόνως ‘’κοσκινίζετε’’ τη καθαρή άμμο η οποία πέφτει πάλι μέσα στο κουτί. Αν όμως έχετε διαφορετική άμμο προτιμήστε φτυαράκι με μικρότερες σχισμές, για να κοσκινίζεται και να φιλτράρεται καλύτερα.

 

V. Ο κάδος απορριμμάτων.

Πρόκειται για ένα αντικείμενο εντελώς προαιρετικό, όποιος όμως επιθυμεί να έχει έναν κάδο απορριμμάτων ειδικά για το κατοικίδιοτου μέσα στο σπίτι που να μην απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές και βακτήρια, κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο. Οι περισσότεροι κάδοι διαθέτουν και σχισμή για να ακουμπάτε το φτυάρι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το καπάκι, να τοποθετήσετε τη σακούλα στο εσωτερικό και μόλις γεμίσει τη πετάτε.

VI. Ο σωστός καθαρισμός.

Ανάλογα με τον τύπο άμμου που έχετε πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά ή πιο αραιά. Η άμμος η οποία βοηθάει στο να συσσωρεύονται τα μόρια ούρων και να δημιουργούνται μικρές μάζες διαρκεί μερικές εβδομάδες, έτσι δεν χρειάζεται να πλένετε συχνά το κουτί. Αντίθετα, χαμηλότερης ποιότητας άμμος πρέπει να αδειάζεται και να πλένεται κάθε δύο-τρεις μέρες, για να μην αναπτυχθούν μικρόβια και δυσοσμία. Το σωστό πλύσιμο του κουτιού με καυτό νερό και χλωρίνη είναι εξίσου σημαντικό.

Επομένως, καταλήγουμε στο ότι οι γάτες είναι λιγάκι επιλεκτικές, ιδιότροπες και θέλουν την τουαλέτα τους συνεχώς καθαρή και μοσχομυρωδάτη σαν καινούρια. Αν ρίξετε μια ματιά και λάβετε υπόψιν όλα τα παραπάνω να είστε σίγουροι ότι η γλυκιά σας φίλη ή φίλος δεν θα σας λερώσει καμία άλλη επιφάνεια στο σπίτι και θα είστε όλοι ευχαριστημένοι.

 

Ανακαλύψτε μία μεγάλη γκάμα για τα αγαπημένα σας κατοικίδια σε είδη για γάτες και αξεσουάρ σκύλου!

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια