Χονγκ Κονγκ: Τεράστια ανατροπή – Αθώο το μοντέλο με την κοκαΐνη

Αρχική » Ελλάδα » Χονγκ Κονγκ: Τεράστια ανατροπή – Αθώο το μοντέλο με την κοκαΐνη

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης, ύστερα από 17 μήνες κράτησης στις τοπικές φυλακές, κρίθηκε τελικά αθώα από το αρμόδιο δικαστήριο. 

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή της

Η αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ήρθε παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να κριθεί ένοχη.  Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση καταδίκης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου προβλεπόταν ποινή κάθειρξης έως και 27 ετών, δίχως να υπάρχει δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Καθώς η κινεζική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση ναρκωτικών, ο δικηγόρος της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε υποστηρίξει ότι «θα εκπλαγώ ευχάριστα αν την αθώωσουν».

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του 21χρονου μοντέλου.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ισχυριζόταν, από την πρώτη στιγμή, ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε ναρκωτικά στις αποσκευές της. Μάλιστα, επέρριψε την ευθύνη στον φίλο της.

Θα είναι έκπληξη η αθώωσή της λέει ο Κεχαγιόγλου

Η δίκη της ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το μοντέλο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε διακίνηση και εμπορία. Ωστόσο δεν είχε μάρτυρες υπεράσπισης σύμφωνα με τον συνήγορό της. 

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Οι εισαγγελέας της έδρας Φίλιπ Ρος ξεκίνησε την αγόρευσή του και ήταν καταπέλτης λέγοντάς της πως γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά. «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου», είπε. 

«Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες. Η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά» της είπε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας: «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο Facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν ξένα μέσα ο εισαγγελέας επικαλούμενος κατάθεση τελωνειακού υπαλλήλου είπε ότι μέσα σε μια κόκκινη βαλίτσα είχε τοποθετήσει καλά κρυμμένο ένα μαύρο σακίδιο και πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου το μοντέλο ήταν νευρικό.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια