Συνελήφθη ο δράστης στην Ουτρέχτη ύστερα από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό

Αρχική » Ελλάδα » Συνελήφθη ο δράστης στην Ουτρέχτη ύστερα από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά αν υπάρχει σύνδεση του Γκιοκμέν Τανίς με τρομοκρατικές οργανώσεις
Συνελήφθη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Τούρκος δράστης της ένοπλης επίθεσης στην Ουτρέχτη. Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του Γκιοκμέν Τανίς και μέσω του λογαριασμού της στο twitter.

Δείτε τι μετέδωσε από την Ουτρέχτη η ανταποκρίτρια του Οpen TV Μαρία Ψαρά :

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, θα μπορούσαν να είναι «οικογενειακοί λόγοι».

Ο δράστης της Ουτρέχτης, Γκιοκμέν Τανίς, γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1981 στο Γιόζγκατ της κεντρικής Τουρκίας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει πολεμήσει στην Τσετσενία.

«Πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Δεν ήταν ενεργό μέλος της τουρκικής κοινότητας στην Ολλανδία, ήταν μάλλον ερημίτης», δήλωσε στο τουρκικό BBC Τούρκος που τον γνώριζε στην Ολλανδία.

Στο μεταξύ αν και η Ολλανδική αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Utrecht μετέδωσε ότι ο Τάνις έχει μακρά προϊστορία με τον νόμο, τόσο για μικρά όσο και για σοβαρά αδικήματα. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2013. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόοστ Λάνσαγκε απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τάνις έχει βαρύ ποινικό μητρώο.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν, με τρεις να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας τη Δευτέρα.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια