Οι Φίλοι της παράδοσης Καστοριάς χόρεψαν στη Σύρο

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Οι Φίλοι της παράδοσης Καστοριάς χόρεψαν στη Σύρο

Τα 25 χρόνια συγκινητικών αναμνήσεων και δεσμών συνοδεύτηκαν με Παραδοσιακούς χορούς απο Σύρο, Καστοριά και Αυλώνα!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 25 χρόνια αδελφοποίησης του τότε Δήμου Ανω Σύρου με την πόλη της Grillon της Γαλλίας.

Η εκδήλωση εντάχτηκε στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019 με την στήριξη του επιχειρηματία κ. Χρήστου Πρασσάκη οποίος τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και στην Σύρο παραδοσιακά φεστιβάλ.

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού κατά τον χαιρετισμό της έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ενώ παρουσιάστηκε βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της 25ετίας, με πιο πρόσφατη την παρουσία του Παραδοσιακού εργαστηρίου Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» στην Γαλλία στο πλαίσιο των εορτασμών των 700 χρόνων του Θύλακα του Πάπα στη Γαλλία, L’ ENCLAVE DES PAPES, στο διάστημα μεταξύ 1309 και 1377 κατά τη οποία η Παπική έδρα μεταφέρθηκε από τη Ρώμη στην Αβινιόν της Γαλλίας.

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος κα. Μενδρινού παρέδωσε τιμητική πλακέτα, στη πρόεδρο της Επιτροπής αδελφοποίησης Francoise Sisteron ενώ η ίδια πρόσφερε ένα κεντητό σήμα της αδελφοποίησης.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς ακούστηκαν ιστορίες που συνέβησαν ανάμεσα στις δύο πόλεις και που τις καθιστούν «αδελφές πόλεις» και τους κατοίκους τους «αδέλφια».

Ακολούθησαν τραγούδια που είπαν οι Γάλλοι μεταξύ άλλων και τη Φραγκοσυριανή καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» και τις δύο φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες, οι Φίλοι της παράδοσης Καστοριάς και το χορευτικό Αυλώνα!

Στο τέλος της εκδήλωσης οι αντιπρόσωποι των χορευτικών ομάδων αντάλλαξαν δώρα και ενθύμια.

Δείτε βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση:

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-2

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-3

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-34

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-10

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-14

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-18

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-19

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-20

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-47

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-50

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-51

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-54

25xronia-adelfopoihsh-syros-grillion-56

 

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια