Μπιλ Γκέιτς: Αυτές οι 10 τεχνολογίες θα αλλάξουν τη ζωή μας

Ο ιδρυτής της Microsoft έγραψε τις 10 τεχνολογίες αιχμής που ο ίδιος θεωρεί πως θα βελτιώσουν τον κόσμο

Αρχική » Ελλάδα » Μπιλ Γκέιτς: Αυτές οι 10 τεχνολογίες θα αλλάξουν τη ζωή μας

 Ο Αμερικανός μεγιστάνας τόνισε στο Technology Review του πανεπιστημίου MIT πως στόχος της τεχνολογίας είναι να προσφέρει συνεχώς περισσότερα και να το κάνει όσο πιο αποτελεσματικό τρόπο γίνεται, ώστε να επωφεληθούν άμεσα περισσότεροι άνθρωποι. Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα του αρότρου, μιας τεχνολογικής ανακάλυψης του  4000 π.Χ που άλλαξε για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας.

1. Ρομπότ με επιδεξιότητες

Τα ρομπότ θα μαθαίνουν να χειρίζονται αντικείμενα του φυσικού κόσμου. Ένα ρομπότ του μέλλοντος θα μπορεί χωρίς επιπλέον προγραμματισμό, να αντιλαμβάνεται μόνο του τις φυσικές μεταβολές και να προσαρμόζεται σε αυτές. Έτσι θα μπορεί να είναι πολύ περισσότερο χρήσιμο μέσα στο χάος της καθημερινότητας.

2. Πυρηνική ενέργεια νέας γενιάς

Νέα πυρηνικά σχέδια υπόσχονται να κάνουν αυτήν την πηγή ενέργειας ασφαλέστερη και φθηνότερη. Προηγμένοι πυρηνικοί αντιδραστήρες θα μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και να μειώσουν τους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς κινδύνους.

3. Πρόβλεψη πρόωρων γεννήσεων

Με μία απλή εξέταση αίματος οι γιατροί θα μπορούν να διαγνώσουν εάν μια γυναίκα κινδυνεύει να γεννήσει πριν τους 9 μήνες. Οι πρόωρες γεννήσεις αποτελούν αυτήν την στιγμή τον μεγαλύτερο παράγοντα παιδικής θνησιμότητας παγκοσμίως.

4. Έλεγχος του εντέρου με ένα χάπι

Μία μικρή, καταπόσιμη συσκευή θα μπορεί να λαμβάνει λεπτομερείς εικόνες του εντέρου χωρίς αναισθησία, ακόμη και σε βρέφη και παιδιά. Η συσκευή θα διευκολύνει την παρακολούθηση και τη μελέτη ασθενειών του εντέρου, σαν αυτές που πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους της Αφρικής και δεν τους αφήνουν να αναπτυχθούν σωστά.

5. Προσωποποιημένα εμβόλια για τον καρκίνο

Η νέα θεραπεία θα ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τα καρκινικά κύτταρα. Οι συμβατικές χημειοθεραπείες επιβαρύνουν σοβαρά και τα υγιή κύτταρα και δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικές κατά των όγκων, η νέα αυτή τεχνολογία θα συντελέσει έτσι ώστε οι φυσικές άμυνες του οργανισμού μας να χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν και να καταστρέψουν μόνο τα καρκινικά κύτταρα, αναγνωρίζοντας τις μεταλλάξεις που είναι διαφορετικές σε κάθε όγκο.

6. Μπιφτέκια που δεν προέρχονται από μοσχαρίσιο κρέας

Τόσο τα εργοστασιακές όσο και οι φυτικές εναλλακτικές του κιμά θα πλησιάζουν την γεύση και τη θρεπτική αξία του αυθεντικών μοσχαρίσιου. Στόχος είναι να περιοριστεί η κτηνοτροφία που αποτελεί μεγάλη πληγή για το περιβάλλον καθώς προκαλεί αποψίλωση των δασών, ρύπανση των υδάτων και εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

7.Έξυπνος συλλέκτης διοξειδίου του άνθρακα

Πρακτικοί και οικονομικά προσιτοί τρόποι δέσμευσης του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα είναι μια απ’ τις τελευταίες μας ελπίδες για να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή και μαζί η περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη μας.

8.Ηλεκτροκαρδιογράφημα στον καρπό

Με την τεχνολογική εξέλιξη θα  είναι πλέον πολύ πιο εύκολο για όλους να παρακολουθούν συνεχώς τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού τους μέσα από τις συσκευές τους. Ένα ηλεκτροδιάγραμμα που θα διαβάζει την υγεία μας μέσα από ένα έξυπνο ρολόι στον καρπό, θα αποτελεί τον προσωπικό μας γιατρό.

9. Αποχέτευση χωρίς υπονόμους

Ενεργειακά αποδοτικές τουαλέτες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς σύστημα αποχέτευσης και να επεξεργάζονται τα απόβλητα επί τόπου, κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα και πολλοί θάνατοι οφείλονται σε ασθένειες που προκαλούνται από αυτό.

10. Τεχνητή νοημοσύνη με ανθρώπινη ομιλία

Η τεχνολογική πρόοδος θα κάνει τις μηχανές τεχνητής νοημοσύνης καλύτερες στο να αντιλαμβάνονται και να μιλούν τις ανθρώπινες γλώσσες. Έτσι, οι ψηφιακοί βοηθοί του μέλλοντος, θα έχουν πολύ ομαλότερη ομιλία και θα μπορούν να εκτελούν λειτουργίες, όπως το να κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια ή να συντονίζουν τις ταχυδρομικές παραδόσεις πακέτων.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια