Βασιλική Αντωνίου: Η Καστοριανή «φύλακας – άγγελος» παιδιών στην Αυστραλία

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Βασιλική Αντωνίου: Η Καστοριανή «φύλακας – άγγελος» παιδιών στην Αυστραλία

Με τη βοήθεια της Παναγίας, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά στα τελευταία στάδια του καρκίνου που παλεύουν να κρατηθούν στην ζωή» λέει στον «Νέο Κόσμο» η ομογενής ιδρύτρια του Συλλόγου «Χρυσοί Άγγελοι», Βασιλική Αντωνίου

Μαθήματα ζωής και γενναιότητας ψυχής δίνουν δεκατρείς κυρίες της ομογένειας, οι οποίες πριν πέντε χρόνια ίδρυσαν την φιλανθρωπική οργάνωση «Χρυσοί Άγγελοι» που στόχο έχει μέσα από έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα να συλλέγει και να προσφέρει ετησίως ένα χρηματικό ποσό για την ενίσχυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας του Παιδιατρικού Τμήματος του Women’s & Children’s Hospital Αδελαΐδας.

Κάθε χρόνο το ποσό που συλλέγουν οι «Χρυσοί Άγγελοι» χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες των νεαρών ασθενών που πάσχουν από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο.

Τα χρήματα των προηγούμενων ετών διατέθηκαν για τον εξοπλισμό των δωματίων του νοσοκομείου με διακοσμητικά έπιπλα, χρώματα και τοιχογραφίες, παιχνίδια και αξεσουάρ που επιθυμούσαν τα παιδιά που νοσηλεύονταν εκείνη την περίοδο στην εν λόγω μονάδα καθώς και για τις υπηρεσίες καθηγήτριας Ζωγραφικής που τα επισκεπτόταν τακτικά και τα απασχολούσε δημιουργικά. Τέλος ένα ποσό διατέθηκε για τη δημιουργία ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης ‘Grieving Group’ όπου οι γονείς, μετά το θάνατο του παιδιού τους, μπορούν πλέον να επισκέπτονται και να βρίσκουν ψυχολογική στήριξη με τη βοήθεια ειδικών.

«Πέρσι καταφέραμε όλοι μαζί, με τη βοήθεια των απλών πολιτών και της Παναγίας, να συλλέξουμε περίπου $100,000 δολάρια, ένα ποσό το οποίο διατέθηκε για τον εξοπλισμό ενός παραθαλάσσιου σπιτιού ‘Beach House’, το οποίο βρίσκεται στο Victor Harbour και πλέον λειτουργεί ως «ησυχαστήριο» όπου τα παιδιά, τα οποία πάσχουν από ανίατες ασθένειες, έχουν την ευκαιρία να περνούν λίγες ημέρες μακριά από το παγωμένο και αποστειρωμένο δωμάτιο ενός νοσοκομείου μαζί με τις οικογένειές τους» λέει στον «Νέο Κόσμο» η ιδρύτρια και πρόεδρος της Επιτροπής «Χρυσοί Άγγελοι», Βασιλική Αντωνίου, η οποία εργάζεται στο πολιτειακό κοινοβούλιο και έλκει την καταγωγή της από την Καστοριά και τη Σπάρτη.

«Νιώθουμε υπέρτατη ευγνωμοσύνη και συγκίνηση για την ανταπόκριση του κόσμου και τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλουμε ώστε να κάνουμε τις τελευταίες στιγμές των μικρών παιδιών στο νοσοκομείο λίγο πιο ευχάριστες και να δωρίσουμε λίγες στιγμές χαράς στα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους που περνούν δύσκολες στιγμές» λέει η ομογενής, η οποία αποκαλύπτει ότι η ιδέα αυτής της ομάδας στήριξης δημιουργήθηκε όταν οι δικοί της μετανάστες γονείς, αρρώστησαν βαριά και βρέθηκαν οι ίδιοι σε μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

«Τότε κάποιος μου ανέφερε ότι υπάρχει ανάλογη παιδιατρική μονάδα, κάτι που δεν γνώριζα έως τότε. Συγκλονίστηκα και μαζί με την αγαπημένη μου φίλη και κουμπάρα, Πετρούλα Γκέκα, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με το Ίδρυμα του νοσοκομείου και δειλά-δειλά ξεκινήσαμε τις προσπάθειες ενίσχυσης της Παιδιατρικής Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, Women’s & Children’s Hospital Foundation, Paediatric Palliative Care.

Η κυρία Αντωνίου εξηγεί ότι το όνομα της επιτροπής δεν παραπέμπει στις κυρίες που συμμετέχουν αλλά στην ιδέα ότι απλώς εκείνες, σαν φύλακες άγγελοι, προστατεύουν τα παιδιά δίχως να βρίσκονται κοντά τους ως φυσική παρουσία αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπονται επισκέψεις.

«Έτσι και εμείς προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά στις χρυσές καρδιές των μικρών αυτών ηρώων που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή» λέει η ομογενής δημόσια υπάλληλος που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε οικογένεια ομογενών που ανέκαθεν αγαπούσε την φιλανθρωπία.

«Οι γονείς μου Γιώργος και Κωνσταντίνα Κραστάμη, ήταν ιδιαίτερα φιλάνθρωποι και από τότε που τους έχασα συνειδητοποίησα ακόμα περισσότερο τη σημασία του να βοηθάς και να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου» λέει η 60χρονη Βασιλική.

Φέτος η επιτροπή των «Χρυσών Αγγέλων» έχει ακόμα ένα δύσκολο έργο να επιτελέσει, ίσως το δυσκολότερο έως σήμερα, αφού μετά τις πρόσφατες περικοπές της κυβέρνησης, το νοσοκομείο χρειάζεται χρήματα για να βοηθήσει τις οικογένειες να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών από και προς το νοσοκομείο, να αγοράσει ιατρικό εξοπλισμό, όπως αναπηρικά καροτσάκια, και να συλλέξει χρήματα τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν ακόμα και τα έξοδα κηδείας των μικρών αυτών ηρώων που καθημερινά δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Αρωγός στην φετινή προσπάθεια και η ομογενής μουσικός, Νίκη Βασιλάκη, η οποία αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει.
«Φέτος έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε την κ. Βασιλάκη στην εκδήλωση High Tea που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, η οποία θα αφιερώσει το χρόνο της και θα παρουσιάσει το μουσικό της έργο στους προσκεκλημένους μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Είμαστε πραγματικά περήφανοι και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την νεαρή ομογενή και την τιμή που μας κάνει να βρίσκεται κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια» λέει η κ. Αντωνίου, η οποία πιστεύει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς την βοήθεια της Παναγίας.

«Έχουμε χρήσει προστάτιδα της προσπάθειας μας την Παναγία γι’ αυτό λέω πάντα ότι είμαστε 13 γυναίκες και ακόμα μια, η Παναγία, που παλεύει μαζί μας και μας βοηθά να προσφέρουμε όπως και όσο μπορούμε στους συνανθρώπους μας» καταλήγει η πρόεδρος.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια