Ανατροπή – «φωτιά» από μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου

Αρχική » Ελλάδα » Ανατροπή – «φωτιά» από μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου

Τα πάνω κάτω φαίνεται να φέρνουν στην πολιτική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει το Μαξίμου και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρα, Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα εν λόγω γκάλοπ, η δυναμική των υποψηφίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αυξάνεται. 

Στο δεύτερο γύρο Μπακογιάννης – Ηλιόπουλος

Συγκεκριμένα, στον ∆ήµο της Αθήνας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, διατηρεί το προβάδισµα µε ποσοστό 30,1%. Οµως, τα κρυφά γκάλοπ που πραγµατοποιεί το Μαξίµου κρύβουν εκπλήξεις για τη δεύτερη θέση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τη δεύτερη θέση καταλαµβάνει ο τέως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,8%. Έτσι φαίνεται ότι θα είναι αυτοί που θα δώσουν τη µάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος µε ποσοστό 9,6%, ενώ ψηλά βρίσκονται και οι αναποφάσιστοι µε ποσοστό… 13,2%. Την ίδια ώρα, η άνοδος της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να χτυπήσει «καµπανάκι» σε όλο τον δηµοκρατικό κόσµο. Οι δηµοσκοπήσεις του Μαξίµου καταγράφουν «βουβή» άνοδο του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό 10,9%.Μάλιστα, εκτιµάται ότι το ποσοστό του θα είναι µεγαλύτερο, µε τον κίνδυνο να καταστεί ρυθµιστής των εξελίξεων η Χρυσή Αυγή να είναι ορατός.

Στα γκάλοπ του Μαξίµου καταγράφεται δυναµική ανόδου και για τον υποψήφιο δήµαρχο Νίκο Σοφιανό,που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ο οποίος εµφανίζεται να συγκεντρώνει 5,1%, αλλά εκτιµάται ότι θα αυξήσει το ποσοστό του. Ο κ. Σοφιανός ήταν υποψήφιος στην Αθήνα και στις δύο προηγούµενες εκλογικές αναµετρήσεις και από το 2010 είναι δηµοτικός σύµβουλος. Το 2,1% των ερωτηθέντων απάντησε «Άκυρο/Κανέναν», ενώ το 1,2% «Δεν θέλω να απαντήσω».

Η μάχη της Θεσσαλονίκης

«Φουντώνει» η μάχη και στον δήμο Θεσσαλονίκης, αφού ο υποψήφιος της Νέας Δηµοκρατίας Νίκος Ταχιάος φαίνεται να οδηγεί την κούρσα των δηµοσκοπήσεων συγκεντρώνοντας ποσοστό 19,17%.Ακολουθεί µε ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά η τέως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, µε 17,79%.

Στα κυβερνητικά γκάλοπ φαίνεται να «περνάει» στον δεύτερο γύρο η υποψήφια µε τον ΣΥΡΙΖΑ, µολονότι η κυβέρνηση φαίνεται να «πιέζεται» στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της Συµφωνίας των Πρεσπών. Ταχιάος και Νοτοπούλου εµφανίζονται στα κρυφά γκάλοπ να έχουν παρόµοια ποσοστά και στο Μαξίµου εκτιµούν πως η υποψήφια του κυβερνώντος κόµµατος θα είναι στον δεύτερο γύρο.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια