7ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας στην Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » 7ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας στην Καστοριά

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς προκηρύσσει και φέτος τον 7ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Καστοριάς, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς.

Όπως και στους προηγούμενους διαγωνισμούς, οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις θα προέρχονται από όλα τα σχολικά βιβλία και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας, στα οποία θα προκριθούν οι διαγωνιζόμενοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων.

Οι τρεις πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με ιδιαίτερα έπαθλα, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικά δώρα.

Μάλιστα οι δέκα πρώτοι του τελικού επιπέδου θα προκριθούν και θα διαγωνιστούν στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2019 στην Κοζάνη. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός θα συνδιοργανωθεί από τους αντίστοιχους Συνδέσμους και Ενώσεις Φιλολόγων της Κοζάνης , της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τα μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων στα σχολεία τους και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τηνΠαρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 μέσω του σχολείου στο οποίο φοιτούν.

Μετά τη συγκέντρωση των συμμετοχών θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση για περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων ή στο e-mail: [email protected].

ΑΦΙΣΑ1

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια