Νέες κακουργηματικές διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010-2015

KEELPNO
Αρχική » Ελλάδα » Νέες κακουργηματικές διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010-2015

  • Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος πέντε πρώην επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για υπόθεση 74 παράνομων προσλήψεων
  • Οι κατηγορίες αποδίδονται στην πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και σε τέσσερα στελέχη της περιόδου 2010-2015
  • Ποια είναι τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος πέντε πρώην επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για υπόθεση 74 παράνομων προσλήψεων, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, απήγγειλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς

Οι κατηγορίες, που αποδίδονται ανά περίπτωση στην πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο 2010-2015, αλλά και σε τέσσερα στελέχη της ίδιας περιόδου, αφορούν τα αδικήματα της απιστίας από κοινού σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, άμεσης συνέργειας σε απιστία, ψευδούς βεβαίωσης, σύστασης και συμμορίας.

Η δικογραφία αυτή, για τις 74 παράνομες προσλήψεις, είναι η δεύτερη που σχηματίζεται για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς έχει προηγηθεί άλλη, που αφορά 24 προσλήψεις με αντίστοιχα αδικήματα, η οποία στρέφεται κατά των πέντε νυν κατηγορούμενων και άλλων δύο. Η δικογραφία για τις 24 προσλήψεις είχε αποσταλεί στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει εμπλοκή του αρμόδιου, τότε, υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη.

Τόσο οι προηγούμενες ποινικές διώξεις, που ασκήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, όσο και οι νέες, βασίζονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις του νόμου στη διαδικασία προσλήψεων με μεγάλο κόστος γα το Δημόσιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια