Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. – Ο αγώνας μας αποδίδει καρπούς. Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης των στρατιωτικών ακινήτων της Καστοριάς.

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. – Ο αγώνας μας αποδίδει καρπούς. Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης των στρατιωτικών ακινήτων της Καστοριάς.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ., με γνώμονα πάντα τη ”μέριμνα υπέρ του στρατιωτικού προσωπικού”, το όφελος της Υπηρεσίας αλλά και την ενημέρωση των μελών μας, παρακολουθώντας το θέμα της εκμετάλλευσης των στρατιωτικών ακινήτων της περιοχής μας, το οποίο είχε αναδείξει με το σχετικό, πληροφορήθηκε ότι στη Φρουρά έχει διατεθεί δαπάνη για την ανακαίνιση των υπαρχόντων στρατιωτικών οικημάτων.

Το ύψος της διατιθέμενης δαπάνης δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, αλλά σίγουρα, είναι αν και ελάχιστο, είναι ένα βήμα προς την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και ανακούφιση των ενοίκων συναδέλφων μας, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, από τη Διοίκηση του 15ου ΣΠ και κατά κοινή ομολογία από τις εγκαταστάσεις με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί το θέμα προς ενημέρωση των μελών της. Μεταφέρει την αισιοδοξία τους, για τη συνέχεια των εργασιών μελλοντικά, με ανάλογες πιστώσεις, ώστε πραγματικά να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ως προς την αξιοποίηση των ΣΟΑ, ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ και όχι να παραμείνει ως μια μεμονωμένη παρέμβαση ”κουκουλώματος” των χρόνιων προβλημάτων.

Τα στρατιωτικά οικήματα της Φρουράς, παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης και των ενοίκων, παρουσιάζουν σοβαρές φθορές. Όπως είχαμε αναφέρει στο σχετικό τα κτίρια στο σύνολό τους δείχνουν την ”κόπωση” που προκαλεί ο χρόνος στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο τους, καθώς έχουν συμπληρώσει πάνω από πέντε (5) δεκαετίες από την κατασκευή τους και τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια τα χρήματα που δαπανήθηκαν αφορούσαν κυρίως την επισκευή βλαβών και όχι την αναβάθμιση και ανακαίνιση τους.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια