ΕΡΤ3 -Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καστοριάς ελέγχουν εξ΄ αποστάσεως τον λέβητα του σχολείου τους και εξοικονομούν ενέργεια

VIDEO

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΕΡΤ3 -Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καστοριάς ελέγχουν εξ΄ αποστάσεως τον λέβητα του σχολείου τους και εξοικονομούν ενέργεια

ΕΡΤ3 -Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καστοριάς ελέγχουν εξ΄ αποστάσεως τον λέβητα του σχολείου τους και εξοικονομούν ενέργεια.

Απευθείας σύνδεση στην εκπομπή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3 με τη Δώρα Αυγέρη για το εκπληκτικό project ελέγχου του λέβητα και εξοικονόμησης ενέργειας των μαθητών του ΕΠΑΛ Καστοριάς.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου στο οποίο μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας του ΕΠΑΛ Καστοριάς κατασκεύασαν πίνακα αυτοματισμού, για την λειτουργία του λέβητα του σχολείου, μέσω προγραμματιζόμενου λογικού ελεγκτή (PLC) με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου (μέσω Η/Υ- tablet – κινητού τηλεφώνου). Αρχικός στόχος ήταν η εξοικονόμηση καυσίμου, ο οποίος πέτυχε, καθώς κατάφεραν να εξοικονομήσουν 800 λίτρα καυσίμου κατά το δοκιμαστικό στάδιο λειτουργίας. Ο αυτοματισμός αυτός είναι ο πρώτος από μια σειρά εφαρμογών που θα ακολουθήσουν και έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός «Έξυπνου Σχολείου» όπου αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής, σε συνδυασμό με πληροφορίες της τεχνολογίας, γίνονται υβριδικά αντικείμενα, αντικείμενα δηλαδή με σκέψη, ή αλλιώς έξυπνες συσκευές (smart devices).Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια