Ανοίγει ο φάκελος για το μολυσμένο νερό στο Δισπηλιό Καστοριάς

Η επιτροπή της κίνησης πολιτών Δισπηλιού έκανε παράσταση στον εισαγγελέα Καστοριάς 

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ανοίγει ο φάκελος για το μολυσμένο νερό στο Δισπηλιό Καστοριάς

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει ο φάκελος από την εισαγγελία Καστοριάς για το θέμα της μόλυνσης των υδάτων τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή του Δισπηλιού Καστοριάς με ενώσεις Τετραχλωροαιθένιου και τριχλωροαιθυλένιο, διαλύτες που χρησιμοποιούνται κυρίως ως υλικό αφαίρεσης λιπών και ελαίων, για τον καθαρισμό υφασμάτων και μεταλλικών επιφανειών.

Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών Δισπηλιού κ. Μάκης Θώμου, μετά την έγγραφη παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη που ζητά αναλυτικά στοιχεία γύρω από την ποιότητα και ποσότητα των υδάτων, τις γεωτρήσεις αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα σε βάθος πολλών ετών πριν διαπιστωθεί το πρόβλημα μόλυνσης, η επιτροπή των πολιτών έκανε παράσταση στον εισαγγελέα στην Καστοριάς με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κατ ουσίαν μια προκαταρκτική εξέταση για την απόδοση η μη ευθυνών.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα που προέκυψε με την ποιότητα των υδάτων δεν αφορούσε μόνο το Δισπηλιό Καστοριάς αλλά και την Τ.Κ Αμπελοκήπων του Δήμου Άργους Ορεστικού. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την πλευρά της προχώρησε άμεσα τότε στην υδροδότηση του οικισμού με έργο γέφυρα προϋπολογισμού 60.000 ευρώ από άλλη πηγή.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια