Όσκαρ 2019: Στοιχήματα για τον Γιώργο Λάνθιμο και το «The Favourite»

Αρχική » Ελλάδα » Όσκαρ 2019: Στοιχήματα για τον Γιώργο Λάνθιμο και το «The Favourite»

Φαβορί για το Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο

Η ταινία «The Favourite» («Η Ευνοούμενη») του Γιώργου Λάνθιμου και το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν είναι αναμφισβήτητα τα φαβορί των φετινών Όσκαρ, αφού και οι δύο ταινίες είναι υποψήφιες για 10 βραβεία η κάθε μία.

Μάλιστα, σε δημοσίευμά του ο αμερικανικός Guardian θεωρεί ότι οι δύο ταινίες θα φτάσουν στήθος με στήθος στην 91η τελετή απονομής των βραβείων την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ, για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Μπορεί να απέχουμε κάποιες εβδομάδες από την απονομή, όμως ήδη από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ 2019 οι θιασώτες του ντέρμπι της βραδιάς των αμερικανικών βραβείων κινηματογράφου έχουν αρχίσει ήδη να ποντάρουν. Μάλιστα, το γεγονός ότι φέτος το φαβορί είναι ένας Έλληνας φαίνεται ότι έχει εξιτάρει ακόμα περισσότερο τους παίκτες.

ap_11022613091_1.jpg

Σύμφωνα με τον stoiximan το «The Favourite» είναι στην τρίτη θέση για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, πίσω από το «Roma» στην πρώτη θέση και το «Green Book» στη δεύτερη (σε σύνολο οκτώ υποψήφιων ταινιών).

Για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, η Ολίβια Κόλμαν «στοιχηματικά» μιλώντας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από την Γκλεν Γκλόουζ (The Wife) που βρίσκεται στην κορυφή, με την Lady Gaga στην τρίτη θέση  (σε σύνολο πέντε υποψήφιων ηθοποιών).

Για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, η Έμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις βρίσκονται μαζί στην τρίτη θέση, ενώ πρώτο φαβορί είναι η Ρετζίνα Κινγκ για το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» (σε σύνολο πέντε υποψήφιων ηθοποιών)

Για το Όσκαρ Φωτογραφίας το μεγάλο φαβορί είναι ο Αλφόνσο Κουαρόν για το «Ρόμα», ακολουθεί στη δεύτερη θέση στο «A Star is Born» και το «The Favourite» είναι στην τρίτη θέση (σε σύνολο πέντε υποψηφιοτήτων).

The Favourite
The Favourite – Οlivia Colman

Στα στοιχήματα διασκέδασης το sportingbet δίνει την ίδια απόδοση με τον stoiximan στο «The Favourite» για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, δηλαδή την τοποθετεί τρίτη στο σύνολο των οκτώ υποψηφιοτήτων.

Στο Όσκαρ Σκηνοθεσίας ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Άνταμ ΜακΚέι για το «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» βρίσκονται στην τρίτη θέση κατάταξης, ενώ τον πρώτο λόγο έχει ο Αλφόνσο Κουαρόν και τον δεύτερο ο Σπάικ Λι.

Για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, και εδώ η Ολίβια Κόλμαν βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, η Ρέιτσελ Βάις είναι τρίτη και η Έμα Στόουν τέταρτη με κυρίαρχο φαβορί την Ρετζίνα Κινγκ.

Στην κατηγορία Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο ο Λάνθιμος βρίσκεται στην κορυφή, με δεύτερο το «Ρόμα» και τρίτο το «Green Book».

The Favourite

Για το Όσκαρ Φωτογραφίας το μεγάλο φαβορί είναι και εδώ ο Αλφόνσο Κουαρόν για το «Ρόμα», ακολουθεί στη δεύτερη θέση στο «A Star is Born» και το The Favourite είναι στην τρίτη θέση.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια