ΠΓΔΜ: Ο Ζάεφ εξασφάλισε τους 80 βουλευτές - OlaDeka

ΠΓΔΜ: Ο Ζάεφ εξασφάλισε τους 80 βουλευτές

Την απαιτούμενη πλειοψηφία για τις συνταγματικές τροπολογίες φαίνεται ότι εξασφαλίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜΖόραν Ζάεφ.

Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή της ΠΓΔΜ, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πριν από λίγο, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η κυβέρνηση Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή, προκειμένου να εγκριθούν οι συνταγματικές τροπολογίες, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και οι δύο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «BESA». Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ.

Εντατικές οι διαβουλεύσεις

Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για χθες, Πέμπτη, συνεδρίαση της Βουλής μετατέθηκε για σήμερα, Παρασκευή, διότι ο Ζόραν Ζάεφ, δεν είχε εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή (80 στους 120 βουλευτές) που χρειαζόταν για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Τι ζητά το Αλβανικό κόμμα

«Αυτό που ζητά το «BESA» είναι μέσα από τη διατύπωση για την υπηκοότητα, «μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», να μην δημιουργείται η εντύπωση πως οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Βλάχοι, οι Ρομά και οι άλλοι στη χώρα θα γίνουν Μακεδόνες. Αυτή είναι η ουσία. Εξετάζονται οι τεχνικές πτυχές για την εξεύρεση λύσης», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ την Πέμπτη.

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η πολυπόθητη, για τον Ζαέφ, συμβιβαστική φόρμουλα έχει βρεθεί και η κυβέρνηση πιάνει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3.

Άλλα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι ακόμη και χωρίς τη στήριξη των δύο βουλευτών του «BESA», η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή.

Πηγή

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria