Πανελλήνια ήμερα οργανωμένης σχολικής διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μαθητική Κοινότητα 1ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Πανελλήνια ήμερα οργανωμένης σχολικής διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μαθητική Κοινότητα 1ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς

Καστοριά, 29 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Πανελλήνια ήμερα οργανωμένης σχολικής διαμαρτυρίας

για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ιδιαίτερα λυπητερή για εμάς η “μειοψηφική” και “ανθελληνική” αυτή συμφωνία, η οποία κατοχυρώθηκε αποκλειστικά από τη συγκυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μερικούς πρόθυμους, χωρίς την έγκριση και συγκατάθεση του λαού, παρά το γεγονός ότι το “μακεδονικό” αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα.

Δυστυχώς για εσάς κυρίες και κύριοι που συμφωνήσατε και συμψηφίσατε τη συμφωνία, εμείς οι μαθητές γνωρίζουμε την ιστορία και δεν συμφωνούμε. Δεν συμφωνούμε ότι υφίσταται μακεδονικός λαός και γλωσσά, δεν συμφωνούμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός και τέλος δεν συμφωνούμε ότι ο Μακεδονικός Αγώνας για τον οποίο έδωσαν τη ζωή τους αρκετοί πρόγονοί μας ήταν ο “διωγμός” των “Βορειομακεδονων”, αλλά γνωρίζουμε ότι ήταν η λύτρωση και απελευθέρωση της μιας, μοναδικής και ελληνικής Μακεδονίας. Και όχι κ. Κατρούγκαλε δεν είναι ούτε ακραίο, ούτε εθνικιστικό να εναντιωνόμαστε στον όρο Μακεδονία για τους γείτονές μας, είναι ιστορική αλήθεια.

Εξίσου λυπητερός είναι ο σχολιασμός ορισμένων ότι η διαμαρτυρία των παιδιών για τη συμφωνία γίνεται για λόγους απώλειας μαθητικών ωρών, για να “περάσουν καλά” ή για οτιδήποτε άλλο ισχυρίζονται.

Η απάντηση προς όλους αυτούς είναι μια: Οι εκπαιδευτικοί που μας μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους και την ιστορία, μας μαθαίνουν ότι οι Μακεδόνες ήταν πανάρχαια ελληνική φυλή σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο λαό που προσπαθεί να καταχραστεί το όνομα της.

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος της σημερινής διαμαρτυρίας.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια