Μέρκελ σε Παυλόπουλο: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί»

Αρχική » Ελλάδα » Μέρκελ σε Παυλόπουλο: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί»

Την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Ο ΠτΔ στον χαιρετισμό του τόνισε στην Μέρκελ: «Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για αυτή την επίσκεψη γιατί μου δίνετε η ευκαιρία να ανταποδώσω την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στην Καγκελαρία.

Τότε λύθηκαν όλες οι παρανοήσεις για την απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτοτε η Γερμανία στήριξε την προσπάθεια της Ελλάδας και αυτό ωφέλησε και την Γερμανία γιατί στηρίζοντας την Ελλάδα στηρίξατε και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις: «Είναι πάγια θέση της Ελλάδας και το κατοχικό δάνειο και τι αποζημιώσεις και οι αξιώσεις μας είναι νομικά ενεργές. Πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα μέσω της νομικής οδού».

Για το προσφυγικό και τις Ευρωεκλογές: «Εχετε δώσει μεγάλη μάχη για το Προσφυγικό που μπορεί να σας έχει κοστίσει αλλά ένας πραγματικός ηγέτης δεν σκέφτεται αν θα του στοιχίσει μία απόφαση. Πρέπει η Ευρώπη να γίνει Ευρώπη της αλληλεγγύης και η Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στις ευρωκλογές που έρχονται ας αποδείξουμε οι πραγματικοί Ευρωπαίοι ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Μέρκελ: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί»

Από την πλευρά της η Μέρκελ τόνισε: «Τέσσερα εκατομμύρια Γερμανοί ήρθαν ως τουρίστες στην Ελλάδα πέρυσι και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον μας για την Ελλάδα.

Ο κόσμος πέρασε δύσκολες στιγμές και ελπίζουμε η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία που υπάρχει να αποτυπωθεί και στον κόσμο. Θα στηρίξουμε την προσφυγική πολιτική. διαπιστώνουμε τις θαρραλέες προσπάθειες στα δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό να υπάρχει μια ειρηνική προσέγγιση.

Δεν είναι καλό μόνο για εκείνους (σ.σ. Σκοπιανούς) αλλά και την Ελλάδα και όλους στην Ευρώπη. Αναλαμβάνουμε ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί και είναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα».

4678146.jpg

Κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Στεφάνι κατέθεσε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Στο σημείο, την κ. Μέρκελ υποδέχθηκε ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.

Το ευτράπελο με τον μετραφραστή

Την ώρα που ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόταν στην Άνγκελα Μέρκελ έλαβε χώρα ένα περιστατικό που έφερε μια σχετική… παγωμάρα. Η μετάφραση γινόταν μέσω συσκευής την οποία κρατούσε στα χέρια της η καγκελάριος Μέρκελ, όταν κάποια στιγμή, η Γερμανίδα έμεινε να κοιτάει με βλέμμα απλανές. Αιτία ήταν το γεγονός ότι χάλασε το «μηχανάκι» της μετάφρασης και δεν καταλάβαινε τι της έλεγε ο ΠτΔ!

Από τους μορφασμούς της καγκελαρίου φάνηκε ότι δεν άκουγε τίποτε κι έτσι μετά από μερικές στιγμές αμηχανίας έσπευσαν στην αίθουσα μεταφραστές για τη συνέχεια.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια