Θρίλερ στα Σκόπια: Αναβάλλεται η κρίσιμη ψηφοφορία - OlaDeka

Θρίλερ στα Σκόπια: Αναβάλλεται η κρίσιμη ψηφοφορία

Ο Ζάεφ δεν συγκεντρώνει τους 80 βουλευτές

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ψηφοφορία στη Βουλή της πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διακόψει και να αναβάλει για αύριο τη διαδικασία, καθώς δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων για να εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτούνται 80 ψήφοι για να δοθεί το «πράσινο φως» και μέχρι αυτή την ώρα ο Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τις 78. Ετσι, ο Ζάεφ διέκοψε την ψηφοφορία, να τη μεταφέρει για την Παρασκευή (11/1), ελπίζοντας ότι οι επαφές που θα έχει με το κίνημα BESA θα έχει αίσια κατάληξη.

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε την Πέμπτη (10/1) σε συνέντευξή του στο  sitel.com.mk ότι συνεχίζει τις συνομιλίες του για την εξεύρεση των 80 απαιτούμενων βουλευτών για να ψηφιστούν οι τελικές τροπολογίες για την αλλαγή Συντάγματος ώστε να μπει σε εφαρμογή από την πλευρά της πΓΔΜ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ζάεφ βρίσκεται σε συζητήσεις με βουλευτές της αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθούν οι οχτώ βουλευτές που υπολείπονται του συνόλου των 80 που είναι απαραίτητοι.

Κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων ανέφεραν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η συζήτηση και η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας και του σχετικού εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και πρόσθεσαν πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να εξασφαλίζει στη Βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) για τα δύο παραπάνω θέματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria