Η Κασσιανή Μέλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο oladeka – Ποια τα νεότερα για την γαστρεντερίτιδα

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Η Κασσιανή Μέλλου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο oladeka – Ποια τα νεότερα για την γαστρεντερίτιδα

Στο δημαρχείο του Άργους Ορεστικού βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ είναι σε εξέλιξη συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου.

Η επικεφαλής του κλιμακίου και υπεύθυνη του Γραφείου Τροφιμογενών και υδατογενών του ΚΕΕΛΠΝΟ Κασσιανή Μέλλου  αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα στις εξετάσεις του νερού που να πιστοποιεί μόλυνσή του. Επειδή όμως αναμένονται και άλλα αποτελέσματα, δηλώνει ταυτόχρονα ότι δεν μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά κατά 100%

Ακούστε τι είπε:

Λίγο πριν επίσης, δημοσιεύτηκε και δελτίο τύπου από το ΚΕΕΛΠΝΟ:

Νέα ενημέρωση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό

Θέμα: «Ενημέρωση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό»

Αναφορικά με την αυξημένη προσέλευση ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως τώρα δεδομένα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 400 κρούσματα. Τις τελευταίες ώρες το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση.

Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης.

To ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει τη σύσταση για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης ιογενούς γαστρεντερίτιδας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ https://bit.ly/2B8fT0Q

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μεταβεί στην περιοχή για το συντονισμό της διερεύνησης και το σχεδιασμό αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση των παραγόντων κινδύνου της επιδημίας.

To ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες υγείας και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας με στόχο την παρακολούθηση του φαινομένου και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Από το Γραφείο Τύπου &   Επικοινωνίας
210 5212034 – 035

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια