Αυστραλία: Η Καστοριανή Σοφία Σπυροπούλου αποκτά την αυστραλιανή υπηκοότητα (ρεπορτάζ)

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Αυστραλία: Η Καστοριανή Σοφία Σπυροπούλου αποκτά την αυστραλιανή υπηκοότητα (ρεπορτάζ)

Εκατοντάδες νέοι Ελληνοαυστραλοί αναμένουν να αποκτήσουν κι επισήμως την αυστραλιανή υπηκοότητα στις αντίστοιχες τελετές που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Η Σοφία Σπυροπούλου, “φρέσκια” Αυστραλή υπήκοος, δηλώνει πως όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αυστραλία το 2011 για τον μήνα του μέλιτος, έμεινε κυριολεκτικά άφωνη, καθώς αυτή η χώρα με τα μεγάλα κτίρια, τον πολύ κόσμο και τις τόσες διαφορετικές κουλτούρες, δε θύμιζε σε τίποτα την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Καστοριά.

Καθώς ο σύζυγος της Σοφίας που ήταν Αυστραλός υπήκοος παρέμεινε στην Αυστραλία, εκείνη έπρεπε να πηγαινοέρχεται. Γρήγορα, όμως, αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση αυτή είχε αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά τόσο τους ίδιους όσο και τις δυο μικρές τους κόρες, την Αναστασία 6 και την Ευσεβεία 3 χρονών.

Έτσι, έκανε αίτηση για να αποκτήσει κι εκείνη την αυστραλιανή υπηκοότητα. Με συνεπή μελέτη κατάφερε να περάσει το τεστ με το εκπληκτικό αποτέλεσμα 99%, κάνοντας λάθος μόνο σε μία ερώτηση.Η Σοφία Σπυροπούλου αισθάνεται τυχερή που έχει δύο πατρίδες

Όσο για το αν αισθάνεται Αυστραλή πλέον, δυσκολεύεται να απαντήσει.

«Η καρδιά μου πάντα θα χτυπά ελληνικά. αυτή είμαι. Το σπίτι μου όμως είναι εδώ. Το μέλλον μου είναι εδώ.»

Διαβάστε όλο το άρθρο στο neoskosmos.com

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια