ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ

Ενημέρωση από την Αμαλία Κούσκουρα - Δηλώσεις Ηλία Κάτανα

polymixanima
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ

Σε σχετική ερώτησή μας στην περιφερειακή σύμβουλο Καστοριάς που διατελεί και μέλος εκπροσώπησης της ΠΕ Καστοριάς στην οικονομική επιτροπή της ΠΔΜ,  κ. Αμαλία Κούσκουρα σχετικά με την πορεία των διαδικασιών παραλαβής του πολυμηχανήματος λάβαμε την εξής ενημέρωση:

«Με απόφασή της η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου, προχώρησε στην ψήφιση του πρωτοκόλλου μακροσκοπικού ελέγχου της δευτεροβάθμιας επιτροπής ελέγχου της προμήθειας του πολυμηχανήματος για τη διαχείριση των καλαμώνων για την λίμνη της Καστοριάς.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή, απαντώντας στις τεχνικής φύσεως παρατηρήσεις που είχε θέσει η πρωτοβάθμια επιτροπή, γνωμοδότησε θετικά στο ότι το πολυμηχάνημα τηρεί τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με την τεχνική προσφορά της προμηθεύτριας εταιρείας σε συνδυασμό με τις προδιαγραφές βάσει των οποίων διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός στα πλαίσια του ελέγχου της.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή μεταβίβασε λοιπόν, στο αρμόδιο αποφασιστικό όργανο, την οικονομική επιτροπή, την ομόφωνη θετική της γνωμοδότησή μετά και τον σχετικό μακροσκοπικό έλεγχο τον οποίο διενήργησε,  προτείνοντας περαιτέρω και την έκπτωση στη βάση των οριστικών παρατηρήσεων επί της συμβατικής τιμής στο σύνολο των 5.765, 01 ευρώ.

Με την  περαιτέρω πρακτική δοκιμασία του πολυμηχανήματος θα έχουμε και το οριστικό πρωτόκολλο παραλαβής του.»

Ποια είναι η γενική σας άποψη;

«Το ζήτημα της προμήθειας του πολυμηχανήματος, από την πρώτη στιγμή έγινε αντικείμενο σύγκρουσης, κραυγών της αντιπολίτευσης και συνεχιζόμενων επιθέσεων.

Από την αρχή της διαδικασίας μέχρι και τώρα επιλέξαμε και διατηρήσαμε χαμηλούς τόνους, λειτουργήσαμε με σεβασμό και χωρίς κραυγές, προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε την διαδικασία και χειριστήκαμε το ζήτημα χωρίς καμία πρόθεσης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο αγώνας και η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, ήταν εξαρχής να διεξαγάγει έναν ολοκληρωμένου και διαφανή διαγωνισμό για ένα έργο ουσιαστικής ανάγκης για την πόλη της Καστοριάς με αίσθηση ευθύνης για την προστασία και την πολλαπλή αξιοποίηση της λίμνης μας.

Προσπαθήσαμε και αγωνιστήκαμε υπηρετώντας το δίκαιο, μακριά από εσωστρέφειες και πολιτικούς εγωισμούς με βάση την ωφελιμότητα της παροχής αυτού του πολυμηχανήματος και στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Προχωρώντας με στέρεα βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος της Καστοριάς, είχαμε την αποφασιστική θετική παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη για την σύσταση του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης της Καστοριάς και πλέον μετά και την τελευταία πρόσφατη συνάντησή του με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελο, έγινε γνωστό ότι έχει προχωρήσει η ένταξή τους στον κρατικό προϋπολογισμό με την άμεση προκήρυξη και για νέους επιστήμονες που θα στελεχώσουν τον Φορέα ο οποίος αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του περιβάλλοντος της περιοχής μας.»

Για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ηλίας Κάτανας δήλωσε:

«Όλο αυτόν τον καιρό δε μιλήσαμε καθόλου. Επιλέξαμε το δρόμο της σιωπής, της σοβαρότητας και της προσήλωσης στα έργα μας. Έτσι αποτέλεσμα είχε να αφήσουμε για ακόμη μία φορά να εκτεθούν κάποιοι. Από τότε που αναλάβαμε είχαμε ως γνώμονα τη διαφάνεια, την νομιμότητα, την ισονομία και την αποτελεσματικότητα. Χαρακτηριστικά που η συγκεκριμένη περιφερειακή αρχή και ο Θόδωρος ο Καρυπίδης τα τηρούν αυστηρά, χωρίς καμία παρέκλιση. Ένα θέμα λοιπόν που απασχόλησε την οικονομική επιτροπή αλλά πρωτίστως τους πολίτες της Καστοριάς σήμερα έλαβε τέλος. Μιλάμε για το πολυμηχάνημα της λίμνης της Καστοριάς όπου σήμερα παραλήφθηκε ομόφωνα το πρωτόκολλο μακροσκοπικού ελέγχου από τη δευτεροβάθμια επιτροπή. Θυμάστε όμως πως διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης για μικροπολιτικούς σκοπούς αφήνανε αιχμές για τον διαγωνισμό, αφήνανε αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην οικονομική επιτροπή χωρίς όμως ποτέ να τις τεκμηριώνουν. Ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής θέλω να συγχαρώ όσους άντεξαν στην πολιτική πίεση και ανταποκρίθηκαν όπως αρμόζει στο θεσμό που υπηρετούν.»

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια