IFF προς δημοσιογράφους: Σταματήστε τα fake news – Οι δηλώσεις της CHANEL για τη γούνα παραποιήθηκαν

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ IFF

Αρχική » Γούνα » IFF προς δημοσιογράφους: Σταματήστε τα fake news – Οι δηλώσεις της CHANEL για τη γούνα παραποιήθηκαν

Φως σε ακόμη ένα περιστατικό fake news προσπαθεί να ρίξει η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας σε ένα παγκόσμιο σχέδιο επικοινωνιακής επίθεσης που δέχεται ο κλάδος της γούνας το οποίο (σχέδιο) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι εκπρόσωποι της IFF ξεκαθαρίζουν ότι όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις πρόσφατες δηλώσεις της CHANEL είναι ανακρίβειες και οι ακριβείς δηλώσεις του προέδρου του εν λόγω οίκου μόδας παραποιήθηκαν.

Η IFF βέβαια, ενημερώνει όλους τους εταίρους της και μέσα σε αυτούς και τους ελληνικούς φορείς, οι οποίοι όμως κατά τη γνώμη μας, μάλλον θεωρούν ότι όλα αυτά δεν είναι άξια λόγου με αποτέλεσμα να αφήνουν τα εγχώρια ΜΜΕ της Αθήνας κυρίως, να επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα υποκρισίας απέναντι στη φυσική γούνα. Προβάλλουν ως «οικολογικά» τα πλαστικά υποκατάστατα μόδας και ενώ συμβάλλουν έτσι στην καταστροφή του πλανήτη και της υγείας των πολιτών, επαναπαύονται στις δάφνες του υποκριτικού λόμπι της μόδας και της δήθεν ηθικής!

Απορούμε ειλικρινά για το πότε θα καταλάβουν φορείς και επαγγελματίες της γούνας ότι το παιχνίδι χάνεται από την ανυπαρξία σωστής επικοινωνίας και branding. Και λέμε branding επειδή αυτό ακριβώς είναι η αιτία της πρόσφατης αναζωπύρωσης του νεο – anti fur παροξυσμού.

Ο κάθε μεγάλος διεθνής παίκτης στο χώρο της μόδας έχει τα εξής δεδομένα:

Μπορεί να παράξει ρούχα με φθηνά υλικά ή ρούχα με ακριβή πρώτη ύλη. Επειδή έχει επενδύσει και συνεχίζει να το κάνει αέναα στο brand, και τις δύο κατηγορίες προϊόντων θα τις πουλήσει στην ίδια υψηλή τιμή.

Στην πρώτη περίπτωση όμως του μικρού κόστους του συνθετικού υλικού έχει έξτρα κέρδος.

Απλά μαθηματικά:

  • Φθηνό τόπι συνθετικής γούνας + brand + υψηλή τιμή λιανικής = τεράστιο κέρδος.
  • Ακριβή πρώτη ύλη (γουνοδέρματα) + brand + το ίδιο υψηλή τιμή λιανικής = περιορισμένο κέρδος (σε σχέση με την πρώτη λύση).

Τι; Δεν το πιστεύετε;

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΟΥΝΑΚΙ…Η ΗΘΙΚΗ BURBERRY:

burberry-faux-fur
Αυτό το πλαστικό ρούχο αν ήταν από φυσική γούνα οι γουναράδες μας θα το πουλούσαν ακόμη και 300 ευρώ. Ο BURBERRY το πουλάει στο e- shop του 1290 στερλίνες δηλαδή 1618.56 αμερικανικά δολάρια ή 1426.55 ευρώ! Αγοράζει τόπια με συνθετική γούνα (πιθανώς από την Κίνα)  και μοσχοπουλάει ταυτόχρονα ηθική! Το κόλπο είναι από τα πιο έξυπνα όλων των εποχών! Το marketing και το branding στη θεϊκή τους υπόσταση…

ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ; ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:

2
3990 στερλίνες δηλαδή 5006.25 (!) δολάρια ή 4412.35 (!) ευρώ!

 

ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ; ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ «ΝΤΟΡΒΑ» ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΗΘΙΚΗΣ Stella McCARTNEY:

stellamcartney
895 ευρώ! Σας κάνει; Με τις υγείες σας! Ας μη μιλήσουμε για το πραγματικό του κόστος παραγωγής , θα κλάψουμε…

Και βγαίνουν στα ΜΜΕ οι…οσίες παρθένες των πεφωτισμένων και μετανοημένων διεθνών οίκων, με ηθικό προσωπείο λέγοντας, ότι τώρα δεν πουλάνε γούνα! Τώρα είναι ηθικοί! Κι ας έχουν εφεδρείες και παράγκες με δευτερότριτα brands που ανήκουν στον όμιλο αλλά αυτό δεν φαίνεται και δεν έχει καμία σημασία, για να συνεχίζουν με αυτές να πουλάνε φυσικές γούνες στους ενδιαφερόμενους με τα υψηλά κασέ! Και ας γίνονται με την «anti fur» πολιτική τους υποστηρικτές των μικροπλαστικών που σκοτώνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, τους ωκεανούς και τα όντα που αυτοί φιλοξενούν. Και ας πίνουμε την αρρώστια στο νερό της βρύσης, ας τρώμε αλάτι που μας αρρωσταίνει και μας καθιστά ανίκανους ! Αρκεί να ανοίγουμε με περισσή αυταρέσκεια το στόμα μας και να δηλώνουμε στα τηλεοπτικά σκουπίδια μόδας ότι δεν φοράμε γούνα.

Δείτε τι λένε οι υπεύθυνοι της IFF αναφορικά με τα fake news με τη Chanel:

Δεδομένου ότι πολλοί δημοσιογράφοι κυκλοφορούν fake news σχετικά με την Chanel, θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποιες ανακρίβειες.

Η γαλλική εφημερίδα, η Le Figaro, πήρε τις δηλώσεις της CHANEL για τα εξωτικά δέρματα, τα οποία η μάρκα θέλει να απαγορεύσει. Αλλά, μίλησε επίσης για τη γούνα, ένα πολύ μικρό μέρος των συλλογών Chanel.
Η Le Figaro είναι η μόνη εφημερίδα που παραθέτει επακριβώς -με εισαγωγικό, οι υπόλοιποι όχι- επειδή έλαβαν πληροφορίες: “Χρησιμοποιούμε πολύ λίγες γούνες πραγματικά στις συλλογές μας. Και όπως για το δέρμα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αξιόπιστες αλυσίδες  γεωργικών προϊόντων διατροφής και με πιστοποιημένους προμηθευτές. Αξιολογούμε συνεχώς τις αλυσίδες εφοδιασμού μας για να διασφαλίσουμε ότι πληρούν τις απαιτήσεις δεοντολογίας και ιχνηλασιμότητάς μας”, ”

Συστήνουμε στους εταίρους μας να φτάσουν στο προσωπικό Τύπου των μέσων ενημέρωσης που κυκλοφορούν τα fake news και να λένε απλά και φιλικά τα πραγματικά λεγόμενα. Θεωρούμε επίσης ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε θεσμικές δηλώσεις από τον τομέα της γούνας, να μην δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην Πέτα και να κάνουμε τους δημοσιογράφους να αντιμετωπίζουν τις ευθύνες τους:

Οι αρχικές πληροφορίες προέρχονται από τη Le Figaro και η Chanel, δεν ανακοίνωσε απαγόρευση γούνας στη συλλογή της. Η συνέντευξη αναφέρει με ακρίβεια τις δηλώσεις του Προέδρου της Chanel SAS, ο οποίος δήλωσε: “Χρησιμοποιούμε πολύ λίγα γουναρικά πραγματικά στις συλλογές μας. Και όπως για το δέρμα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις αλυσίδες αξίας των τροφίμων και τους πιστοποιημένους προμηθευτές με ιχνηλασιμότητα ».
Ο τομέας της γούνας είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δίκτυα και προτείνει πολύ προηγμένα προγράμματα πιστοποίησης και ιχνηλασιμότητας, τα οποία εμπιστεύονται τα πιο διάσημα brands.

Η αρχική πηγή: http://premium.lefigaro.fr/lifestyle/2018/12/03/30001-20181203ARTFIG00318-chanel-delete-the-exotic- skin-of-its-collections.php;
(…) Όσον αφορά τη γούνα, ένα άλλο θέμα πολυτέλειας που συζητιέται επί του παρόντος ως θέμα, ο Παβλόφσκι λέει: “Χρησιμοποιούμε πολύ λίγα από αυτά στις συλλογές μας. Και όπως και με το δέρμα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τη βιομηχανία τροφίμων και με πιστοποιημένους προμηθευτές” .  Αυτή η απόφαση μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο, αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία δερμάτινων ειδών. Πολυτέλεια, οι τσάντες των εξωτικών δερμάτων έχουν τα τελευταία χρόνια ειδικά σε νέες αγορές, ένα εξαιρετικό οικονομικό απροσδόκητο.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια