Ψηφίζεται σήμερα ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

Αρχική » Ελλάδα » Ψηφίζεται σήμερα ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

O πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός αναμένεται να ψηφιστεί απόψε τα μεσάνυχτα, μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια.

Δραγασάκης: Δημιουργούμε το νέο κοινωνικό κράτος

«Δημιουργούμε το νέο κοινωνικό κράτος και θέλουμε να το κατοχυρώσουμε και συνταγματικά», τόνισε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Κεντρικό καθήκον, μετά τα μνημόνια, είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον, χρειαζόμαστε ένα σύστημα δημοκρατικού σχεδιασμού για τη χώρα και την ανάπτυξη».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της Κ. Μάρκου, η οποία μεταξύ άλλων προανήγγειλε επιστροφή του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Όπως καταγράφηκε και στα επίσημα πρακτικά της Βουλής, η βουλεύτρια της ΝΔ είπε τα εξής, διαβάζοντας, μάλιστα, γραπτό κείμενο: «Τέτοια είναι η επιτυχία, που η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών. Για να το καταλάβουν οι ψηφοφόροι: Είναι σαν σε μια οικογένεια να μην έχει κανένας εισόδημα, να μην υπάρχει κανείς να βοηθήσει, ενώ η οικογένεια ζει με προθεσμία από ένα μικρό μασούρι χρημάτων, που τελειώνουν, μέχρι να ξαναέρθει το ΔΝΤ. Αλλά τότε ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα είναι Κυβέρνηση. Και φαντάζεται ότι θα παρακολουθεί από την εξέδρα, πετώντας πέτρες».


«Με την πολιτικά χυδαία, αλλά κατά βάση ανερμάτιστη, ομιλία της βουλεύτριας της ΝΔ κ. Μάρκου δύσκολα θα ασχολιόμασταν αν η ίδια δεν τελείωνε την τοποθέτησή της στη βουλή με την κυνική ομολογία ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα φέρει στην Ελλάδα πίσω το ΔΝΤ!», τονίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια