Υπόθεση Ριχάρδος: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι, επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ στον γνωστό ενεχυροδανειστή

Αρχική » Ελλάδα » Υπόθεση Ριχάρδος: Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι οι 8 που κριθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους για συμμετοχή στο αποκαλούμενο κύκλωμα του χρυσού. Μεταξύ αυτών και ο ενεχυροδανειστής Ριχαρδος. Σύμφωνα με πληροφοριες από τους συνηγόρους υπεράσπισης οι μέχρι προτείνεις κρατηθεντες θα βγουν από τη φυλακη αύριο.

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγορευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης -μια φορά τον μήνα- στο αστυνομικό τμήμα. Αντίστοιχα, στους υπόλοιπους 6 επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.

Υπενθυμίζουμε ότι προσφυγή για την άμεση απελευθέρωσή του είχε καταθέσει την Τετάρτη (5/12) ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια. Ο κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο χρυσού μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στις φυλακές Ναυπλίου, την ώρα που είχε γίνει γνωστό από τον κ. Κούγια ότι είχαν ξεκινήσει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απελευθέρωσή του, καθώς οι κατηγορίες, όπως υποστηρίζει, δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν είχαν εκτιμηθεί επαρκώς τα νομικά και πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι ο Ριχάρδος Μυλωνάς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της λαθρεμπορίας εκ της οποίας οι διαφυγόντες δασμοί υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Στην προσφυγή του, αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί λαθρεμπορίου χρυσού, έγινε λόγος για «σενάρια» που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό νομικό έγγραφο, «ουδέποτε έγιναν εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς την Τουρκία χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και χωρίς την τήρηση των τελωνειακών διαδικασιών». Ως εκ τούτου το ελληνικό δημόσιο ποτέ δεν έχασε το 24% του ΦΠΑ του «παράνομου εξαχθέντος» χρυσού, το οποίο εκτιμήθηκε εσφαλμένα, σύμφωνα με την προσφυγή, στο συνολικό ποσό 3.019.000 ευρώ.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια