Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αύριο Παρασκευή οι πληρωμές της δεύτερης φάσης – Ποιοι οι δικαιούχοι

euros_1
Αρχική » Οικονομία » Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αύριο Παρασκευή οι πληρωμές της δεύτερης φάσης – Ποιοι οι δικαιούχοι

Οι πληρωμές αφορούν στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και τις 21 Δεκεμβρίου, οπότε έληξε η προθεσμία υποβολής.

Αύριο Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης για το κοινωνικό μέρισμα του 2018.

Οι πληρωμές αφορούν στις αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και τις 21 Δεκεμβρίου, οπότε έληξε η προθεσμία υποβολής.

Με τις πληρωμές της Παρασκευής ολοκληρώνεται η διαδικασία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος για φέτος.

Υπολογίζεται ότι 3,9 εκατομμύρια νοικοκυριά συνολικά έκαναν αίτηση, προκειμένου να λάβουν κοινωνικό μέρισμα φέτος, ενώ το μέσο ποσό ανά εγκεκριμένη αίτηση διαμορφώνεται στα 480 ευρώ περίπου.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, το προβλεπόμενο ποσό για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος του 2018 αυξάνεται κατά 80 εκατ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Το αρχικό ποσό κοινωνικού μερίσματος είχε προσδιορισθεί στα 710 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση των συνολικών κονδυλίων κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του πλήθους των δικαιούχων.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial