Εύσημα του Eurogroup στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά

Ζήτησε εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Αρχική » Ελλάδα » Εύσημα του Eurogroup στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά

Τα εύσημα του Eurogroup απέσπασε η Ελλάδα στο πλαίσιο τη αποτίμησης της πρώτης ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας, ενώ δεν διατυπώθηκαν ενστάσεις ούτε για τον προϋπολογισμό του 2019.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

«Υπήρξε θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας», ανέφερε οι ίδιες πηγές.

Σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες η έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας καταγράφει καθυστερήσεις οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «επισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Κατά τις ίδιες πηγές, και στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, που είχε ως θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία.

Με απλά λόγια δεν τέθηκε κανένα θέμα με τη μη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial