Τις επόμενες μέρες η ρύθμιση στη Βουλή για τις προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αρχική » Ελλάδα » Τις επόμενες μέρες η ρύθμιση στη Βουλή για τις προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την ικανοποίηση του, για την οριστική επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με την πρόσληψη τους ως μόνιμο προσωπικό, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης μετά τη συζήτηση για τη διευθέτηση του προβλήματος που είχε σήμερα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και εκπροσώπους των εργαζομένων του Προγράμματος.

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτει ο υπουργός, «οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο πρόγραμμα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «Σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα».

Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια «δέσμευση» του υπουργείου αλλά και του πρωθυπουργού η οποία τώρα «γίνεται πράξη». Και κλείνει αναφερόμενος στη λήξη της ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων, λέγοντας «ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα εξασφαλίζεται και βάζουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες».

Πως θα γίνει ο διαγωνισμός

Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση θα δοθεί η δυνατότητα σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού που παρέχουν σήμερα άμεσα ή έμμεσα μέσω νομικών τους προσώπων υπηρεσίες στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να συστήσουν μόνιμες θέσεις προσωπικού με αντικείμενο την παροχή των υπηρεσιών αυτών, ισάριθμες με τις υφιστάμενες θέσεις που αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πέραν όμως, των θέσεων αυτών οι ΟΤΑ θα μπορούν να συστήσουν και νέες θέσεις ίσες με το 7% των σημερινών θέσεων που θα προκηρυχθούν για τις ειδικές προστατευόμενες κατηγορίες, όπως ΑμεΑ και πολύτεκνους, ώστε οι θέσεις αυτές να είναι διαθέσιμες για εργαζόμενους πέραν των σημερινών απασχολούμενων.

Οι θέσεις θα προκηρυχθούν με βάση τη ρύθμιση, αρχές του 2019, ενώ με τη διάταξη θα προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας σε προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων στους οικείους ΟΤΑ, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο πρόγραμμα υπό καθεστώς πλέον μόνιμων υπαλλήλων. Το σύνολο της δαπάνης μισθοδοσίας θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια