Τζανακόπουλος: “Δεν τίθεται θέμα παγώματος της διαδικασίας για την υπόθεση Novartis”

Αρχική » Ελλάδα » Τζανακόπουλος: “Δεν τίθεται θέμα παγώματος της διαδικασίας για την υπόθεση Novartis”

Σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση για την Novartis μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, σε βάρος της διαδόχου της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο συνεργατών της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή, αρνήθηκε να σχολιάσει διαδικαστικές και δικονομικές ενέργειες λέγοντας πως η ελληνική Δικαιοσύνη έχει το νομικό πλαίσιο για να τις αντιμετωπίσει και εκτίμησε πως δεν τίθεται θέμα παγώματος της διαδικασίας για την υπόθεση Novartis.

Στο ζήτημα της συμφωνίας του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως είναι επωφελής τόσο για το Δημόσιο όσο και για την Εκκλησία και εκτίμησε πως θα γίνει δεκτή από την ιεραρχία. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, ο μισθός των κληρικών είναι πλήρως εξασφαλισμένος, με την εγγύηση του Δημοσίου και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι “προσχηματικά αγκαλιάζουν τις αγωνίες των κληρικών” και πως απλώς αντιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να εξορθολογίσει τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους για μικροπολιτικούς λόγους. “Η άθλια μεταστροφή της ΝΔ προς τα ακροδεξιά δεν θα της βγει σε καλό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν ως αντικατάσταση των 10.000 ιερέων, που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για συγκεκριμένη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, θέλει να επαναφέρει το μέτρο της μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και έχει πολιτικό σχέδιο υποβάθμισης της Υγείας και της Παιδείας, τομείς την ενίσχυση των οποίων η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως “το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί κοινωνική ανατριχίλα”.

Παράλληλα υπομονή συνέστησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε όσους επαναφέρουν εδώ και πολύ καιρό στο δημόσιο διάλογο το θέμα της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας επί της ουσίας και στο πρωτοσέλιδο των σημερινών «Νέων», σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία επιθυμεί να «διασωθούν» μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι και να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία, σημειώνει ότι η συζήτηση η οποία διεξάγεται αυτήν τη στιγμή αφορά τη δυνατότητα του ελληνικού προϋπολογισμού να είναι εντός στόχου, να επιτύχει δηλαδή η ελληνική οικονομία το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα».

«Αφ’ ης στιγμής, λοιπόν, επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος χωρίς την ανάγκη να ληφθεί ή να εφαρμοστεί επιπλέον μέτρο. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτή η θέση θα γίνει δεκτή από την Κομισιόν στη διαδικασία την οποία σας εξήγησα. Από εκεί και πέρα, όσοι βιάζονται ή όσοι θέλουν να γίνουν μάντεις κακών, όσοι θέλουν να βιαστούν ως προς το αποτέλεσμα της συζήτησης αυτής, νομίζω ότι θα ήταν καλό απλώς να κάνουν υπομονή και να μην εκτίθενται», κατέληξε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια