Στις 16 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος για τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας - OlaDeka

Στις 16 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος για τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας

Στις 16 Νοεμβρίου συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος- με τη συμμετοχή και των 82 ιεραρχών– προκειμένου να ενημερωθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμογια το προσύμφωνο Εκκλησίας – Κράτους, που ανακοίνωσε με τον πρωθυπουργό, σχετικά με τα ζητήματα της μισθοδοσίας των κληρικών και την εκκλησιαστική περιουσία.

Στον απόηχο των σφοδρότατων αντιδράσεων που προκλήθηκαν μετά το κοινό ανακοινωθέν 15 σημείων Εκκλησίας- Πολιτείας για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων φαίνεται πως οδήγησαν τον Μακαριώτατο στο να επισπεύσει τη σύγκληση του ανώτατου οργάνου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσημο ανακοινωθέν

Συνέρχεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα). Κατά την διάρκειά της ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Δείτε σχετικό video:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria