Ιδέες για να διακοσμήσετε με επιτυχία το σπίτι σας φέτος στις γιορτές - OlaDeka

Ιδέες για να διακοσμήσετε με επιτυχία το σπίτι σας φέτος στις γιορτές

Ενώ οι γιορτές πλησιάζουν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και τώρα μπορούμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες στη γιορτινή μας διακόσμηση. Τα περισσότερα καταστήματα και τα σπίτια είναι ήδη στολισμένα, και εσείς -γιατί όχι;-  μπορεί ακόμα να μην έχετε διακοσμήσει το σπίτι σας γιορτινά ή να έχετε την ανάγκη να δώσετε μερικές ακόμα πινελιές. Για αυτό, θα δούμε όλα τα tips που μπορείτε να εφαρμόσετε φέτος, ώστε να έχετε την πλέον χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι σας.

Θα αρχίσω από ένα βασικό κομμάτι του στολισμού, το οποίο δεν είναι άλλο από τις χριστουγεννιάτικες μπάλες. Οι τελευταίες, εκτός από το δέντρο όπου συνήθως τοποθετούνται, μπορούν να στολίσουν εξίσου ευχάριστα και άλλα σημεία του σπιτιού. Μπορείτε για παράδειγμα να τις τοποθετήσετε σε ένα μπολ στο σαλόνι σας  ως διακοσμητικό, καθώς και να τις κρεμάσετε μία μία σε διάφορα σημεία, όπως στα παράθυρα ή στους τοίχους του σπιτιού σας.

Τα κεριά είναι βέβαια ακόμα ένα βασικό διακοσμητικό των γιορτών, όπου όλοι έχετε στο σπίτι σας. Αυτά λοιπόν μπορούν να τοποθετηθούν στο τραπεζάκι του καθιστικού σας αλλά και στην τραπεζαρία σας, δίνοντας έτσι μία ζεστή νότα στο χώρο. Για ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, δοκιμάστε να τα διακοσμήσετε με κανέλες περιμετρικά, ώστε να απολαύσετε ταυτόχρονα και την απολαυστική μυρωδιά τους.

Φυσικά δε νοούνται γιορτές χωρίς φωτάκια, είτε πρόκειται για τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας είτε για τον εξωτερικό. Για αυτό και η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε φέτος είναι οι ταινίες με φωτάκια led. Οι ταινίες led προσφέρονται για συνεχόμενο φωτισμό με μήκος που φτάνει έως τα 5 μέτρα, ή για μικρότερου μήκους φωτισμό εάν τις κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Το φως τους είναι αρκετά έντονο και διαχέεται ομοιόμορφα, ώστε όλος ο χώρος σας να είναι σωστά φωτισμένος. Λόγω  της αυτοκόλλητης ταινίας που διαθέτουν μπορούν να τοποθετηθούν παντού και να φτάσουν σε κάθε σημείο, καθώς αυτή είναι ιδιαίτερα ευλύγιστη. Ακόμα, θα τις βρείτε σε πολλές εκδοχές χρωμάτων, όπως τη λευκή, την πολύχρωμη, τη μπλε, την κόκκινη και την πράσινη.

Την εποχή αυτή όπου τα καλέσματα είναι πολλά και συχνά έχετε φίλους και συγγενείς στο σπίτι, το εορταστικό σερβίτσιο σας είναι απαραίτητο. Αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελείται από λευκά πιάτα και κρυστάλλινα ποτήρια. Στολίστε το λοιπόν, τοποθετώντας και μερικά διακοσμητικά στο γιορτινό τραπέζι, όπως κεριά και μπάλες, και θα έχετε μία επιπλέον εορταστική πινελιάστο χώρο σας.

Τα βάζα τα οποία έχετε στο σπίτι σας δε θα πρέπει να μείνουν αχρησιμοποίητα αυτή την εποχή. Τοποθετήστε τα λοιπόν σε ευκρινή σημεία του σπιτιού, βάζοντας μέσα τους χριστουγεννιάτικες μπάλες, λουλούδια ή γκι. Φυσικά, μπορείτε να τα συνδυάσετε και όλα μαζί μεταξύ τους. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε και μικρά κουτιά διάσπαρτα στο σπίτι σας, τα οποία έχετε διακοσμήσει με ζαχαρωτά ή στολίδια και παραπέμπουν σε δώρα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria