«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης-Κατά 20% αυξημένη η τιμή

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,15 ευρώ το λίτρο.

Αρχική » Ελλάδα » «Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης-Κατά 20% αυξημένη η τιμή

Κατά 20% αυξημένη είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατά την πρώτη μέρα διάθεσης του καυσίμου ενώ όπως αναφέρει παράγοντας της αγοράς μιλώντας στο insider.gr, «είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε ακόμη συμπεράσματα. Σημαντικός παράγοντας είναι ο καιρός αλλά γενικά η αγορά δεν είναι αισιόδοξη».

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,15 ευρώ το λίτρο ενώ πέρυσι ήταν 0,95 ευρώ το λίτρο ενώ υπάρχουν και εταιρείες που πωλούν και ελάχιστα χαμηλότερα στα 1,14 ευρώ (π.χ «ελίν»).

Η τιμή του πετρελαίου εξαρτάται από τη διεθνή τιμή του βαρελιού, την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, τα μεταφορικά τους φόρους κλπ. Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου το 50% είναι φόροι ενώ ακόμη πιο ακριβό θα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης σε περιοχές εκτός Αττικής όπου η τιμή αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 1,20 ευρώ το λίτρο.

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο εξετάζει αλλαγές στον τρόπο καταβολής του επιδόματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης 2018 θα κυμαίνεται από 18,75 έως 312,50 ευρώ και θα το λάβουν για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.
Τα ποσά των επιδομάτων θα καταβληθούν από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2019 ενώ η σχετική  υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος του έτους.

Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου, ο υπουργός Οικονομικών, κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης 2019.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, στο ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους για το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα συμπεριληφθεί και το ποσό για το επίδομα θέρμανσης του φετινού χειμώνα. Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε πως κατά την περσινή χρονιά, το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης ήταν 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων απορροφήθηκαν μόνο τα 11 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των αλλαγών που εξετάζονται για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης συμπεριλαμβάνεται ο διπλασιασμός επιδότησης στα 25, από 12 λεπτά το λίτρο στις περιοχές της Α Ζώνης (Γρεβενά, Δράμα κλπ) ενώ το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθούν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ (από τα 60 εκατ. το χρόνο στα 75).

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια