Ευρωπαϊκή συμμαχία για τους συσσωρευτές: Οι περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργήσουν ισχυρή βιομηχανική αξιακή αλυσίδα προηγμένων υλικών για συσσωρευτές

Αρχική » Ελλάδα » Ευρωπαϊκή συμμαχία για τους συσσωρευτές: Οι περιφέρειες ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργήσουν ισχυρή βιομηχανική αξιακή αλυσίδα προηγμένων υλικών για συσσωρευτές

Σήμερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πόλεων και Περιφερειών, ο Αντιπρόεδρος που είναι αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Μάρος Σέφτσοβιτς και η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου, συμμετέχουν στη δρομολόγηση διαπεριφερειακής εταιρικής σχέσης για τους συσσωρευτές.

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τους Συσσωρευτές αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την Ενεργειακή Ένωση και αποσκοπεί στην ενίσχυση της καθαρής κινητικότητας, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση των εξαρτήσεων που προκύπτουν από τις εισαγωγές ενέργειας. Υπό την καθοδήγηση της Σλοβενίας και συγκεντρώνοντας τις περιφέρειες Οβέρν-Ρον-Αλπ και Νουβέλ Ακιτέν στη Γαλλία, Ανδαλουσία, Χώρα των Βάσκων και Καστίλη και Λεόν στην Ισπανία, καθώς και Λομβαρδία στην Ιταλία, αυτή η διαπεριφερειακή συνεργασία θα λάβει εξατομικευμένη στήριξη από την Επιτροπή για την ανάπτυξη και την επέκταση κοινών έργων σχετικών με προηγμένα υλικά για συσσωρευτές, στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης για την έξυπνη εξειδίκευση στον τομέα της διαπεριφερειακής καινοτομίας.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς δήλωσε: «Οι περιφέρειες είναι τα ζωντανά εργαστήρια της βιομηχανικής μας πολιτικής. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τους Συσσωρευτές προσελκύει πλέον όσους έχουν ως στόχο να αξιοποιήσουν τούτη την ευκαιρία εκσυγχρονισμού και να συμβάλουν με τα πλεονεκτήματα και τις ικανότητές τους. Αυτές οι διαπεριφερειακές εταιρικές σχέσεις θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στη δημιουργία ανταγωνιστικής, καινοτόμου και βιώσιμης αξιακής αλυσίδα συσσωρευτών στην Ευρώπη, ώστε να διαμορφωθεί μια αγορά που θα μπορούσε να αυξηθεί σε 250 δισ. ευρώ ετησίως από το 2025 και μετά. Με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τους Συσσωρευτές την επόμενη εβδομάδα, θα καταδείξουμε ότι η ΕΕ μπορεί να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον εν λόγω τομέα».

Η Επίτροπος κ. Κρέτσου πρόσθεσε: «Ελπίζω η νέα εταιρική σχέση να εμπνεύσει και άλλες περιφέρειες να σκεφτούν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαθέσιμη ενωσιακή στήριξη προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή αξιακή αλυσίδα για τους συσσωρευτές κατά τα επόμενα έτη, και να περιληφθεί στην επόμενη γενιά προγραμμάτων της πολιτικής συνοχής, για την περίοδο 2021-2027.» Η πιλοτική δράση θα διαρκέσει έως το τέλος του 2019 και η εταιρική σχέση θα επωφεληθεί από την υποστήριξη ειδικών ομάδων που συγκροτεί η Επιτροπή, στις οποίες συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από διάφορα θεματικά πεδία, αλλά και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα οικονομικής μοντελοποίησης, επιχειρηματικών σχεδίων ή διανοητικής ιδιοκτησίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τους Συσσωρευτές και με τις πιλοτικές δράσεις για την έξυπνη εξειδίκευση όσον αφορά τη διαπεριφερειακή καινοτομία και τη βιομηχανική μετάβαση είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια