Στροφή στην αγορά της κάνναβης κάνει η Coca-Cola

Αρχική » Ελλάδα » Στροφή στην αγορά της κάνναβης κάνει η Coca-Cola

Γνωστή για τα ροφήματα με βάση την καφεΐνη, η Coca-Cola φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει στροφή στην αγορά της… κάνναβης.

Σύμφωνα με το BNN Bloomberg του Καναδά, ο κολοσσός των αναψυκτικών είναι σε συζητήσεις με την καναδική Aurora Cannabis προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία ποτών με βάση τη μαριχουάνα.

Στόχος των νέων αυτών ποτών δεν θα είναι να εθίσουν τους καταναλωτές αλλά να ανακουφίσουν τον πόνο. Η Coca-Cola αρνήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά την αγορά ποτών κάνναβης».

«Μαζί με πολλούς άλλους στη βιομηχανία των ποτών παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοδραστικής κανναβιδιόλης ως συστατικό στα ποτά ευεξίας σε όλο τον κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola.

Η κανναβιδιόλη χρησιμοποιείται στην ανακούφιση των φλεγμονών ενώ βοηθάει στον πόνο και τις κράμπες.

Νωρίτερα φέτος, ο κολοσσός της μπύρας Molson Coors Brewing δήλωσε ότι θα μπει στην παραγωγή ποτών με κάνναβη.

Μελλοντική συνεργασία της Coke και της Aurora θα σημάνει την πρώτη είσοδο ενός σημαντικού παραγωγού μη αλκοολούχων ποτών στην αγορά της κάνναβης. Ανώνυμες πηγές που επικαλείται το BNN Bloomberg ανέφεραν ότι η Coca-Cola είναι σε «προχωρημένες συνομιλίες» με την Aurora, αλλά το deal δεν έχει κλείσει. Η Aurora σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως δεν πρόκειται να συζητήσει επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε: «ΗAurora έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον στο χώρο παραγωγής ποτών και αφεψημάτων με εκχυλίσματα και σκοπεύουμε να μπούμε σε αυτή την αγορά».

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια