Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν οι αγορές Τουρκία και Αργεντινή

Αρχική » Ελλάδα » Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν οι αγορές Τουρκία και Αργεντινή

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στην οικονομία της Τουρκίας και της Αργεντινής οι αναδυόμενες αγορές, με τους επενδυτές να εκφράζουν ανησυχίες για την επόμενη μέρα τόσο στην Άγκυρα, όσο και στο Μπουένος Άιρες.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τα όσα συμβαίνουν σε Τουρκία και Αργεντινή τις τελευταίες ώρες, ακόμη κι αν η κεντρική τράπεζα της πρώτης δεσμεύεται για αύξηση επιτοκίων και η κυβέρνηση της δεύτερης αποκαλύπτει τα σχέδιά της για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Είναι ενδεικτικό ότι ο σχετικός δείκτης MSCI, που παρακολουθεί την πορεία των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών, υποχωρεί σήμερα – δεύτερη διαδοχική μέρα απωλειών – κατά 0,2%.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Αργεντινή, πιθανότατα δεν αρκούν για να σημειωθεί μια ισχυρή βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη των δύο οικονομιών. Οι κίνδυνοι μετάδοσης στις άλλες αναδυόμενες αγορές ολοένα και αυξάνονται», προειδοποιεί ο Tsutomu Soma, γενικός διευθυντής της SBI Securities στο Τόκιο.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια