Καμμένος: Δεν ψηφίζω τη συμφωνία για τα Σκόπια, οι τρεις επιλογές προς τον Τσίπρα

Αρχική » Ελλάδα » Καμμένος: Δεν ψηφίζω τη συμφωνία για τα Σκόπια, οι τρεις επιλογές προς τον Τσίπρα

Δημοψήφισμα, μετάθεση του ζητήματος μετά τις εκλογές ή προσφυγή σε πρόωρες κάλπες είναι οι τρεις επιλογές του Καμμένου, εφόσον έρθει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Κάθετα αντίθετος στη συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι το κόμμα του δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή ώστε να «παραχωρήσει» το όνομα «Μακεδονία» και διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση (σ.σ. με τον ΣΥΡΙΖΑ)».

Όμως, έσπευσε να προσθέσει, «αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και έρθει στη Βουλή η συμφωνία, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή για να την εγκρίνουμε».

«Η πρώτη μου πρόταση προς τον πρωθυπουργό θα είναι ο ελληνικός λαός να πάρει θέση με δημοψήφισμα, η δεύτερη επιλογή, είναι οποιαδήποτε συζήτηση να μετατεθεί μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες» συνέχισε ο Καμμένος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει πιθανότατα στην ελληνική Βουλή μετά το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα της Αλλαγής να ξεκαθαρίσουν τι στάση θα τηρήσουν.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια