Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς – 100 χρόνια ΓΣΕΕ-ΔΕΘ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Φλώρινα » Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς – 100 χρόνια ΓΣΕΕ-ΔΕΘ

«Στα παιδιά και τους εργάτες, στους πολίτες, στους οπλίτες, στα πλακάτ και τη σκανδάλη που χτυπά, η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά» έγραφε ο Διονύσης Σαββόπουλος το 1975 στο εμβληματικό τραγούδι του «Στη Συγκέντρωση της ΕΦΕΕ».

Την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00, στην Πτολεμαϊδα (Κτήμα Παντελίδη), ο κορυφαίος  Έλληνας καλλιτέχνης ετοίμασε ένα πρόγραμμα – γιορτή για τα 100 χρόνια της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και την παρακολούθησαν πάνω από 3.500 άτομα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς ήταν εκεί μαζί με πολλούς εργαζομένους από τον Νομό μας (με το λεωφορείο του ΕΚΚ και με ΙΧ) κατά γενική ομολογία πολύ τυχεροί, σε μια υπέροχη συναυλία γεμάτη με χιούμορ και τραγούδια που είχαν σχέση με τον κόσμο της εργασίας, τους αγώνες και τις απεργίες.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας τίμησαν στην εκδήλωση καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΟΡΜΟ για την παρουσία ολόκληρου του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Το μήνυμα της ΓΣΕΕ, με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, είναι σαφές: «Τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι εδώ».

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ. Με βασικό σύνθημα “θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τις ζωές μας, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις ολέθριες συνέπειες από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές εις βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, απαιτώντας να σταματήσουν, εδώ και τώρα, τα σκληρά και αδιέξοδα μέτρα.

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς ήταν εκεί μαζί με πολυπληθή παρουσία και έδωσε σαφές μήνυμα προς κάθε αποδέκτη ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, με κάθε μέσο και τρόπο, όσο συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές που απειλούν την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  Ε.Κ.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΕΑΣ                                                     ΑΘΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ       

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια