Αριθμός ρεκόρ λειτουργίας τμημάτων για το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

Γράφτηκαν πάνω από 180 σπουδαστές στις 9 ειδικότητες

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Αριθμός ρεκόρ λειτουργίας τμημάτων για το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

Α. Τζιώτζης: «Μέσω του Δ.Ι.Ε.Κ. ενισχύεται και η τοπική οικονομία»

Πριν από μερικά 24ωρα ολοκληρώθηκε  η διαδικασία εγγραφών των σπουδαστών του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Καστοριάς. Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα έντονο καθώς περισσότερα από 180 άτομα πραγματοποίησαν την εγγραφή τους.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Δεκάδες υποψήφιοι δήλωσαν την προτίμησή τους κατά τις προηγούμενες ημέρες  ως προς τις ειδικότητες που πρότεινε το Δ.Ι.Ε. Κ. Καστοριάς και εν συνεχεία προέβησαν στη διαδικασία εγγραφής τους .  Ειδικότερα προτάθηκαν εννέα ειδικότητες, όπου και τελικά εγκρίθηκαν όλες.

Συγκεκριμένα   για το έτος 2018-2019 στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

1.ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

2.ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

3.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

4.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

5.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

6.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

7.ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

8.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι θα λειτουργήσουν φέτος και οι εννέα ειδικότητες. Όχι μόνο για το Δ.Ι.Ε.Κ., αλλά για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς», δήλωσε ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Καστοριάς Απόστολος Τζιώτζης και στη συνέχεια τεκμηρίωσε τα λεγόμενά του «Αφενός τα νέα παιδιά θα παραμείνουν στην Καστοριά για σπουδές και αφετέρου θα έρθουν να μείνουν στην περιοχή μας παιδιά από όλες τις μεριές της χώρας.  Συνεπώς θα υπάρξει μια οικονομική ενίσχυση  προς την Καστοριά και μέσω των σπουδαστών και μέσω καθηγητών που θα δουλέψουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. και  μέσω των αγορών που θα πραγματοποιηθούν από την τοπική αγορά (αναλώσιμα κ.α.) για τη λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ.».

Τέλος να σημειωθεί πως αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη. Τα μαθήματα δεν θα γίνονται μόνο εντός των αιθουσών διδασκαλίας, αλλά οι σπουδαστές ανάλογα με την ειδικότητά τους θα μεταβαίνουν σε εξωτερικούς χώρους για πρακτική διδασκαλία.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια