Σε αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία και επίσκεψη στη Μόσχα προσβλέπει ο Τσίπρας

poutin-tsipras
Αρχική » Ελλάδα » Σε αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία και επίσκεψη στη Μόσχα προσβλέπει ο Τσίπρας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει να επισκεφτεί τη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένοντας την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Μόσχα, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Sputnik.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιθυμεί να επισκεφτεί τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους αναμένοντας την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων Ελλάδας — Ρωσίας, σύμφωνα με δύο κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Sputnik.

«Ο Τσίπρας πιστεύει πως ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη και να προχωρήσουμε με τις σχέσεις μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να επισκεφτεί τη Μόσχα πριν το τέλος του έτους», δήλωσε η μία πηγή.

Σύμφωνα με την άλλη πηγή, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα μπορεί να γίνει τον Νοέμβριο.

«Το ταξίδι συζητείται, θα πραγματοποιηθεί, το πιθανότερο, τον Νοέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε η πηγή.

Τον Ιούλιο, η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, επικαλούμενη ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Η Ρωσία αντέκρουσε τις κατηγορίες, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, να τις αποκαλεί «παράλογες». Απαντώντας στην κίνηση της Ελλάδας, η Ρωσία απέλασε δύο Έλληνες διπλωμάτες.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια