ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πριν δύο μήνες περίπου, αλλοδαποί επιτέθηκαν σε νοσοκόμες του Νοσοκομείου!

Μικροσυμπλοκή ανάμεσα σε 7 αλλοδαπούς που αφίχθησαν από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο στα ΚΤΕΛ Καστοριάς και αστυνομικούς οι οποίοι ζήτησαν να ελέγξουν τα έγγραφα τους σημειώθηκε σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα τον μικροτραυματισμό ενός αστυνομικού.

Το τελευταίο διάστημα πολλοί πρόσφυγες που βρίσκονται σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, προσπαθούν να βρουν τρόπο για να περάσουν τα σύνορα με προορισμό την Αλβανία, την Ιταλία και στη συνέχεια τη Βόρεια Ευρώπη. Κάθε φορά που μια τέτοια ομάδα καταφτάνει στα ΚΤΕΛ Καστοριάς, οι αστυνομικοί ακολουθούν την εξής διαδικασία: Προβαίνουν σε έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων τους (αφού τους οδηγήσουν στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Μεσοποταμίας) και στη συνέχεια, αφού δεν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα μετά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί προχωρούν σε μια διαπραγμάτευση καλής θέλησης με την οποία προσπαθούν να εξηγήσουν στους αλλοδαπούς ότι πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην πόλη από την οποία ξεκίνησαν για Καστοριά.

Αυτό συμβαίνει έστω και άτυπα για να αποφευχθούν ογκώδεις συγκεντρώσεις προσφύγων σε παραμεθόριες περιοχές σαν της Καστοριάς, της Φλώρινας κοκ. Πρέπει να αναφερθεί ότι ακόμη και αν καταφέρουν κάποιοι να περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία, οι εκεί αρχές τους επιστρέφουν πάλι πίσω στην Ελλάδα.

Το…ιδιότυπο αυτό στάτους φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους αστυνομικούς που εκτός των…περίεργων περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν καταβάλλοντας μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια για να… ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες συνθήκες, φτάνουν πολλές φορές ακόμη και στο σημείο να πληρώσουν τα εισιτήρια της επιστροφής στους πρόσφυγες για να τους πείσουν να επιστρέψουν.

Να σημειωθεί ότι μία από τις πολλές εκείνες ανάλογες περιπτώσεις σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν στα ΚΤΕΛ Καστοριάς αφίχθησαν 14 Σύριοι οι οποίοι όμως χωρίς να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα συμμορφώθηκαν με τις συμβουλές των αστυνομικών και μετά των έλεγχο επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο της επιστροφής για την συμπρωτεύουσα.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως σήμερα το πρωί με τους 7 αλλοδαπούς (οι πληροφορίες για την εθνικότητα τους είναι συγκεχυμένες ενώ κάποιοι μιλούν για πρόσφυγες Αλγερινής εθνικότητας) οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στον έλεγχο των αστυνομικών τους οποίους «στόλισαν» με διάφορα επίθετα όπως “ρατσίστ” και “φασίστ” χωρίς να αρκεστούν όμως σε αυτά, αφού εν μέσω απειλών στα αγγλικά επιτέθηκαν κι όλας στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα μετά τη μικροσυμπλοκή να τραυματιστεί ελαφρώς ένας αστυνομικός.

Το επεισόδιο έληξε με αποφυγή των χειρότερων και οι 7 «ζωηροί» αλλοδαποί πήραν τον δρόμο για τη Θεσσαλονίκη.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και στους κύκλους της τοπικής αστυνομίας υφίστανται φόβοι για κλιμάκωση της κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του oladeka.com πριν 2 μήνες περίπου, στο νοσοκομείο Καστοριάς συνέβη ένα άλλο περιστατικό κατά το οποίο Αφγανοί πρόσφυγες, φιλοξενούμενοι της δομής φιλοξενίας του ξενοδοχείου ΔΕΔΗΣ, επιτέθηκαν και χειροδίκησαν σε νοσηλευτικό προσωπικό (νοσοκόμες) κάτι το οποίο δεν έγινε γνωστό αφού οι παθούσες δεν επεδίωξαν την συνέχεια στο θέμα για ευνόητους λόγους. Επίσης αρκετά είναι και κάποια άλλα μικροεπεισόδια που έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Καστοριάς αλλά επίσης δεν έχουν γίνει γνωστά.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria