Γιατί ο Μεντβέντεφ «αναγνώρισε» το ψευδοκράτος στην Κύπρο; – Οδεύουμε σε αναμέτρηση για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Αρχική » Ελλάδα » Γιατί ο Μεντβέντεφ «αναγνώρισε» το ψευδοκράτος στην Κύπρο; – Οδεύουμε σε αναμέτρηση για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στην Kommersant, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει τη λογική να μην εντάξει τη Γεωργία στη Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι αυτή η κίνηση «θα προκαλούσε τρομερή σύγκρουση».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό.

»Αν είναι έτσι, συστήνουμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο.

»Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου;

»Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΝΑΤΟ να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του για ένταξη της Γεωργίας, τη χαρακτήρισε «απόλυτα ανεύθυνη θέση και απειλή προς την ειρήνη».

«Ολοι ξέρουν τις εσωτερικές εντάσεις στη Γεωργία, που πιστεύει ότι της ανήκουν γειτονικά εδάφη, τα οποία εμείς θεωρούμε ανεξάρτητες χώρες», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Τι συμβαίνει

Η Ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος και πιθανόν ο Λίβανος, θα τροφοδοτούν τις επόμενες δεκαετίες με φυσικό αέριο την Ευρώπη.

Η Τουρκία έχει αποκλειστεί από τα κοιτάσματα, για αυτό και απειλεί στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Ρωσία από την άλλη, που τροφοδοτεί τώρα με φυσικό αέριο την Ευρώπη και εξαρτάται από αυτή την τροφοδοσία η Γερμανία, επίσης αντιδρά. Όχι τόσο γιατί δεν θα βρει αλλού να πουλήσει φυσικό αέριο, αλλά διότι θα χάσει τη γεωπολιτική της επιρροή στην ΕΕ μέσω αυτής της εξάρτησης.

Άρα, Ρωσία και Τουρκία συμμαχούν ενάντια στη Δύση επειδή είναι εκτός του ενεργειακού μέλλοντος.

Παράλληλα, τα Βαλκάνια εντάσσονται στη Δύση υπό ελληνική ηγεμονία.

Αυτό σημαίνει ότι φεύγουν από τα Βαλκάνια οι Ρώσοι και οι Τούρκοι.

Ακόμα λοιπόν ένα κοινό μέτωπο Μόσχας και Άγκυρας, αυτό των Βαλκανίων.

Στη Συρία οι Αμερικανοί ευνοούν τους Κούρδους. Τους ευνοούν και οι Ισραηλινοί.

Αυτό εναντιώνεται στους σχεδιασμούς Ρωσίας και Τουρκίας για τη Συρία.

Από κοντά, στον «άξονα του κακού», συντάσσεται και το Ιράν.

Στο άξονα ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου συντάσσονται η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα τελευταία χρόνια οι χώρες αυτές πραγματοποιούν και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Έτσι είναι απλωμένος ο χάρτης. Έτσι θα πάμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα δίχως «προφητείες» περί «ξανθού γένους» και άλλες παλαβομάρες.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια