Αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία “μέχρι νεωτέρας”

Αρχική » Ελλάδα » Αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία “μέχρι νεωτέρας”

Με σήμα που έφθασε σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018. Η αναστολή των ΜΟΕ ισχύει μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτέλεσαν και αποτελούν μια προσπάθεια να στηριχθεί το αφήγημα της “συνεννόησης με την Τουρκία”, η οποία φυσικά ποτέ δεν προέκυψε , με ευθύνη της Άγκυρας. Η Τουρκία έτσι κι αλλιώς έχει καταπατήσει βάναυσα ακόμη και τις πιο χρήσιμες προβλέψεις των ΜΟΕ, όπως για παράδειγμα η αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θέρους και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Αντιθέτως η ελληνική πλευρά τηρούσε κατά γράμμα τα προβλεπόμενα.

Η απόφαση για αναστολή των ΜΟΕ ,μέχρι νεοτέρας ίσως να ΄χει να κάνει και με την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Έτσι κι αλλιώς η Αθήνα έχει πολλούς λόγους για να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια