Τελιγιορίδου: Αναβαθμίζουμε τα υπάρχοντα και δημιουργούμε και νέο πανεπιστημιακό τμήμα στην Καστοριά, ενώ οι άλλοι τα έκλειναν

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Τελιγιορίδου: Αναβαθμίζουμε τα υπάρχοντα και δημιουργούμε και νέο πανεπιστημιακό τμήμα στην Καστοριά, ενώ οι άλλοι τα έκλειναν

Όπως είχε δεσμευτεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έγινε η συγκρότηση της Ακαδημαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση του ΑΕΙ-ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

      Στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση των ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά τμήματα.

      Τα τρία τμήματα ΤΕΙ της Καστοριάς θα γίνουν πανεπιστημιακά και σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα για την Καστοριά προτείνεται και η δημιουργία τέταρτου πανεπιστημιακού τμήματος.

     Τα όσα ακούγονται για υποτιθέμενη πρόταση κατανομής σχολών από την κυβέρνηση για την συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας είναι αναληθή. Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο οι προτάσεις καθηγητών που μάλιστα διαφέρουν και μεταξύ τους. Την απόφαση θα την πάρει το Υπουργείο Παιδείας. Εμείς ανοίγουμε σχολές όπως το τμήμα Εμπορίου που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σχέδιο “Αθηνά” που κατέστρεφε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Καστοριά , όπως έκανε η ΝΔ δεν θα υπάρξει.

    Έχουν γνώση οι φύλακες.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια