Συνεχείς μειώσεις και ακυρώσεις κρατήσεων από Ρώσους τουρίστες

ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Αρχική » Γούνα » Συνεχείς μειώσεις και ακυρώσεις κρατήσεων από Ρώσους τουρίστες

Μπροστά στο ενδεχόμενο να δουν περαιτέρω αύξηση των μειώσεων από την Ρωσία προς την Ελλάδα βρίσκονται οι Tour operators μετά το διπλωματικό επεισόδιο και την κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Η φετινή χρονιά ήταν ούτως ή άλλως προβληματική ως προς την άφιξη Ρώσων τουριστών και ήδη από την αρχή της περιόδου γινόταν λόγος για μείωση περίπου 10% σε σχέση με πέρσι αφού άνοιξαν παραδοσιακοί προορισμοί για τους Ρώσους όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, που είναι και οικονομικά πιο προσφιλείς.

Ωστόσο ενώ ήδη το 10% μείωση έχει ξεπεραστεί καθώς προχθές ανακοινώθηκαν νέες ακυρώσεις σε πτήσεις από την Ρωσία, ήρθε και η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, που διαμορφώνει ακόμα πιο δυσμενές πεδίο.

«Δεν διαφαίνεται προς το παρόν να έχει επηρεαστεί ο τουρισμός από την κρίση των δύο χωρών» δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης στην εφημερίδα μας για να συμπληρώσει «Ωστόσο φέτος είναι για μας μια κακή χρονιά σε ροή τουριστών από την Ρωσία και φοβάμαι πως αυτό θα συνεχιστεί καθώς ανακοινώνονται συνεχώς ακυρώσεις».

Και όντως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ρωσικοί Tour operators ακυρώνουν πτήσεις από ρωσικούς προορισμούς προς την Ελλάδα, σαν αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης.  Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων των tour operators, το ANEX από τις 25 Ιουλίου μειώνει τις πτήσεις του από 5 σε 2 την εβδομάδα, με την Azur Air στο Ηράκλειο και ήδη οι ακυρώσεις έχουν καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα.  «Κατά την ανάλυση της ζήτησης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν σωστό να βελτιστοποιήσουμε το πρόγραμμα για να μειώσουμε τους κινδύνους πτήσεων με πολύ χαμηλές πληρότητες», εξήγησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ταξιδιωτικού γραφείου, Jan Muromov, στο TourDom.ru.  Δεδομένου ότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 800 χωρητικότητας έως 189 θέσεων, λόγω της μείωσης των πτήσεων, θα χαθούν περίπου 570 θέσεις εβδομαδιαίως, για το υπόλοιπο της σαιζόν. Από την άλλη πλευρά και ο όμιλος Μουζενίδη, μεταφέρει άμεσα την πτήση από τη Μόσχα προς τα Χανιά, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται, ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του money-tourism.gr, στις 2 Ιουλίου, «Ο ρωσικός ταξιδιωτικός πράκτορας Natalie Tours ενημέρωσε σχετικά με την ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων, που δημιουργήθηκαν με βάση τις πτήσεις τσάρτερ στους προορισμούς: Βαρκελώνη, Ρίμινι, Κατάνια, Νάπολη, Αττάλεια και Ηράκλειο. Η ενημέρωση έφτασε στους εμπόρους λιανικών πωλήσεων το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουνίου. «Λόγω χαμηλής οικονομικής απόδοσης των προγραμμάτων τσάρτερ στους προορισμούς: Βαρκελώνη, Ρίμινι, Κατάνια, Νάπολη, Αττάλεια, Ηράκλειο, αποφασίστηκε μείωση του αριθμού των πτήσεων από τις 30 Ιουνίου 2018. Τα προγράμματα, όσον αφορά τις τακτικές μεταφορές, πραγματοποιούνται χωρίς αλλαγές», όπως ανέφερε η ταξιδιωτική εταιρεία. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διευθύντρια πωλήσεων της τουριστικής εταιρείας Hit-Travel, Ekaterina Shalashova. Σύμφωνα με αυτήν, τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί για περιηγήσεις, η Natalie Tours υπόσχεται να τα επιστρέψει στο 100%. «Ωστόσο το πότε παραμένει ένα μυστήριο», πρόσθεσε. Η Ρόδος Στο μεταξύ μέχρι το τέλος Ιουνίου, 10% λιγότεροι Ρώσοι ταξιδιώτες έφτασαν στη Ρόδο από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, ενώ και τον προηγούμενο μήνα, η δυναμική ήταν επίσης αρνητική : μείον 7% σε σύγκριση με τους δείκτες του Μαΐου 2017. Υπενθυμίζεται ότι και το 2017 η Ρόδος κινήθηκε πτωτικά όσον αφορά στις αφίξεις Ρώσων τουριστών, σε σχέση με το 2016.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια